Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Ωρωπού

Με μια υπέροχη μουσική και εικαστική εκδήλωση ολοκλήρωσε τα μαθήματα του Δημοτικού Ωδείου Ωρωπού (συμμετείχαν Ωρωπός και Καπανδρίτι), η Κ.Ε.Δ.Ω., την Παρασκευή  24  Ιουνίου 2017, στο Atlantis Prive.

Την μεγάλη μουσική γιορτή άνοιξε με το θερμό καλωσόρισμα της η υπεύθυνη της Κ.Ε.Δ.Ω. κ. Σουλτάνα Μαμμή, ενώ η κ. Ελεάννα Καπράνου αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ημέρα μουσικής την οποία ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια στο Παρίσι, ο τότε Υπουργός Πολιτισμού κ. Ζακ Λανγκ, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη μουσική στη Γηραιά Ήπειρο.

Στη συνέχεια απεύθυνε το χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Καπανδριτίου κ. Δημήτρης Βελτανιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελεί η Κ.Ε.Δ.Ω. στο χώρο της μουσικής, μέσα από το Δημοτικό Ωδείο. Ο κ. Βελτανιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Άνθρωποι όλων των ηλικιών και κυρίως παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τη μουσική, να μάθουν κάποιο όργανο και να εξελιχθούν. Σήμερα με την ολοκλήρωση του σπουδαστικού κύκλου του Ωδείου, θέλω να συγχαρώ τους καθηγητές, τα παιδιά αλλά και τους γονείς για το μουσικό αποτέλεσμα που μας προσφέρουν και να τους ευχηθώ καλό καλοκαίρι».

Με ιδιαίτερη χαρά ο Αντιδήμαρχος Καπανδριτίου βράβευσε την καθηγήτρια του Ωδείου κ. Ραχήλ Γιουνά για το νέο της πτυχίο πάνω στη μουσική.

Από την πλευρά του ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου κ. Φώτης Αποστολάρας αναφέρθηκε στο έργο που παρήχθη στο Ωδείο και τόνισε ότι μέσα από τη μουσική τα παιδιά αποκτούν πνευματική καλλιέργεια, καλαισθησία και πάνω από όλα πειθαρχεία, γιατί χωρίς πειθαρχεία κανένας δεν μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα και να προοδεύσει.

Οι σπουδαστές των Δημοτικών Ωδείων του Δήμου Ωρωπού, παρουσίασαν την πρόοδο τους γεμίζοντας τον υπέροχα διαμορφωμένο χώρο με τις υπέροχες φωνές τους αλλά και με τις μελωδίες των μουσικών οργάνων. Η συναυλία πλαισιώθηκε από έκθεση εικαστικών, όπου συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι.

Η μεγάλη έκπληξη ήταν το φινάλε της βραδιάς, καθώς οι καθηγητές των Ωδείων μας χάρισαν αξέχαστες στιγμές παίζοντας τραγούδια που ερμήνευσαν με τις μελωδικές φωνές τους οι μαθητές.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη μελωδική συνάντηση και καταχειροκρότησε τους εξαιρετικούς μουσικούς που ανέδειξε ο Δήμος Ωρωπού μέσα από τα μουσικά τμήματα της Κ.Ε.Δ.Ω. Η υπέροχη αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των καθηγητών.

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ω. κ. Στέφανο Δάβρη και στις υπεύθυνες κ. Σουλτάνα Μαμμή και Ελεάνα Καπράνου, καθώς και στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Ωρωπού κ. Φώτη Αποστολάρα, στους καθηγητές και σε όλους τους μαθητές για την άψογη δουλειά τους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω. κ. Νίκος Μαντάς, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Παιδείας κ. Ανδριάνα Αλεξανδράτου, η Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Ωρωπού κ. Αναστασία Μαραβέλια, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Δήμητρα Τοτόμη-Σωτήρχου, οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Νέων Παλατίων κ. Αντώνης Καζαμίας και Χωριού Ωρωπός κ. Λάμπρος Ρόδης, ο Επικεφαλής της «Δυναμικής Πολιτείας» κ. Γιώργος Γιασημάκης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ωρωπού, κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, καθώς επίσης Πρόεδροι και Μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων της Περιοχής.