Με μεγάλη επιτυχία οι “Ντοπιολαλιές” από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Πετριλιωτών «Το Πετρίλο»

Μια εκπληκτική μουσικοχορευτική παράσταση, με τίτλο «Ντοπιολαλιές»  παρουσίασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Πετριλιωτών, «Το Πετρίλο», ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στην πλατεία Σχηματαρίου. Ήταν ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί η εποποιία του «ΟΧΙ» του 1940.

Μέσα από τους δημοτικούς χορούς ξετυλίχτηκε ολόκληρη η ιστορία και η παράδοση του  ελληνισμού.  Το πέρασμα αιώνων που σημάδεψαν την πορεία του Τόπου μας.

Χοροί από την Καππαδοκία, την Αρβανιτιά, τη Θράκη το Αιγαίο, την Εύβοια, την Κρήτη και φυσικά τη Στερεά Ελλάδα, συνοδευόμενοι από την ιστορία του κάθε τόπου, δημιούργησαν μια συγκινητική ατμόσφαιρα φέροντας στο νου θύμισες του παρελθόντος.

Ήταν μια μοναδική μουσικοχορευτική παράσταση η οποία συνοδεύτηκε από την τέλεια απόδοση των χορών από όλα τα τμήματα του συλλόγου δείχνοντας τη σοβαρή και σε βάθος δουλειά που γίνεται με στόχο την διατήρηση, διάδοση και συνέχιση της παράδοσης μας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σχηματαρίου Ράνια Χόντζια, ο Αντιδήμαρχος Τανάγρας Διομήδης Δριχούτης και πλήθος κόσμου που κατέκλισε τον χώρο της διοργάνωσης.