Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 2ος Ημιμαραθώνιος Oropos Seaside Race 2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου ο 2ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Ωρωπού-Oropos Seaside Race 2017, με σύμμαχο τον καλό καιρό, που διοργάνωσε ο Δήμος Ωρωπού με την Κ.Ε.Δ.Ω και την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης καλωσόρισε τους αθλητές που μετείχαν στον αγώνα και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. Στη συνέχεια έδωσε την εκκίνηση για τον αγώνα. Στο τέλος ο κ. Θ. Ρούσσης έκανε τις απονομές στην κατηγορία ΑΜΕΑ, σε μια συμβολική κίνηση στήριξης των ατόμων με ειδικές ικανότητες, αλλά και για την προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Ωρωπού για τη λειτουργία Ειδικού Β/μιου Σχολείου.

Στην απονομή της κατηγορίας ΑΜΕΑ συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ κ. Στέφανος Δάβρης, ο οποίος τόνισε ότι: «Ήμουν αυτός που έδωσε αγώνα για να ιδρυθεί το Ειδικό Σχολείο στο Χαλκούτσι. Τώρα, μαζί με το Δήμαρχο δίνουμε ένα ακόμα αγώνα για να λειτουργήσει το Σχοελίο Β/θμιας Εκπαίδευσης Ειδικής Αγωγής».

Η υπεύθυνη της ΚΕΔΩ κα Σουλτάνα Μαμμή, ευχαρίστησε τη Φιλαρμονική της ΚΕΔΩ για τη συμμετοχή της, όλους τους χορηγούς, τους εθελοντές και τους υποστηρικτές των αγώνων, ιδιαίτερα τον εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος πρόσφερε τις ενδυμασίες των αθλητών.

Περισσότεροι από 1.500 αθλητές συμμετείχαν στις 5 κατηγορίες, τον Ημιμαραθώνιο των 21 χλμ., τα 5 και 10 χλμ. και το 1χλμ. για παιδιά και 1 χλμ. για ΑΜΕΑ. Από νωρίς το πρωί η παραλιακή λεωφόρος της Σκάλας Ωρωπού πλημμύρισε από αθλητές κάθε ηλικίας, από το Δήμο Ωρωπού αλλά και άλλα σημεία της Αττικής, εθελοντές και πλήθος κόσμου που βρέθηκε στη διαδρομή για να χειροκροτήσει την προσπάθεια όσων συμμετείχαν.

Ο 2ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Ωρωπού-Oropos Seaside Race 2017  θα μείνει στην ιστορία για την τέλεια οργάνωση του, τον ενθουσιασμό όσων συμμετείχαν αλλά και τη ζωντάνια όσων τον παρακολούθησαν, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις αλλά και υποσχέσεις ότι μπορεί να προάγει το αθλητικό ιδεώδες και να εξελιχθεί σε θεσμό που θα συμβάλλει στην τουριστική προβολή του Δήμου.

Δεκάδες ήταν οι συγκινητικές στιγμές όσων αγωνίστηκαν σε μια διαδρομή δίπλα στη θάλασσα η οποία μπορεί να φάνταζε εύκολη αλλά είχε αρκετές δυσκολίες. Συμμετείχαν οικογένειες, παρέες, σύλλογοι, μανάδες με τα παιδιά τους, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έφταναν στο νήμα του τερματισμού κρατώντας αγκαλιά τα παιδιά τους.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε 3 ώρες μετά, χωρίς κανένα απρόοπτο, έκλεισε δε  με την απονομή των μεταλλίων στους νικητές ανά κατηγορία και κατά γενική κατάταξη.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης με την Περιφερειακή Σύμβουλο Αττικής κ. Ιωάννα Στερεγίου, τους Αντιδημάρχους Καπανδριτίου κ. Δημήτρη Βελτανιώτη, Μαλακάσας κ. Γιώργο Σιδέρη, τη Δημοτική Σύμβουλο κα Δήμητρα Σωτήρχου-Τοτόμη, τους Πρόεδρους της ΚΕΔΩ κ. Στέφανο Δάβρη, της Β/μιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργο Μαντά, του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω κ. Ανδρέα Θεοδώρου, της ΕΤΑΔΩ κ. Αν. Μαραβέλια και της Τ.Κ. Σκάλας Ωρωπού κ. Γιάννη Φαφούτης.

Εκκίνηση και τερματισμός 1 χλμ. ΑΜΕΑ

Εκκίνηση και τερματισμός 1 χλμ. Παιδιά

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Χασιώτης, μετείχε, μαζί με τον αδελφό του Σταμάτη Χασιώτη, στη διαδρομή των 5 χλμ. Μετά τον τερματισμό του, ο κ. Μ. Χασιώτης, δήλωσε: “Ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας σε μια καταπληκτική διαδρομή. Ο λαϊκός, μαζικός αθλητισμός είναι η απάντηση στη διέξοδο των νέων ανθρώπων από τα ναρκωτικά και τις καταχρήσεις. Την ώρα που η κυβέρνηση, μετά την πρόθεση της να επιτρέψει τη χρήση της κάνναβης, θέλει να επιτρέψει και τη χρήση της ηρωίνης για ιατρικούς λόγους“.

 

Τερματισμός πρώτης Γυναίκας στα 21 χλμ., η Δημάκη Ντενίζ

Τερματισμός πρώτου Άνδρα στα 21 χλμ., ο Μαγγίνας Δήμος, ο οποίος αμέσως μετά τον τερματισμό του δήλωσε ότι: «Ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μαραθωνίου δρόμου της Αθήνας. Η διαδρομή ήταν εξαιρετική και σε αυτό βοήθησε και ο πολύ καλός καιρός».

21χλμ. Γυναίκες

Δημάκη Ντενίζ

Παναγιωτοπούλου Ιουλία-Ελένη

Μπανάνα Ειρήνη

21 χλμ. Άνδρες

Μαγγίνας Δήμος

Μπουντούλης Χρήστος

Μακρυγιάννης Αθανάσιος

10 χλμ. Γυναίκες

Μαγγόγια Όλγα

Τσιντζούρα Θωμαή

Χαλά Σοφία

10χλμ. Άνδρες

Μενής Γιώργος

Γεωργόπουλος Χριστόφορος

Φκιαράς Γιάννης

5 χλμ. Γυναίκες

Τζάπαλη Μαριάννα

Ασημακοπούλου Παν.

Αρβανίτη Δανάη

5 χλμ. Άνδρες

Μαντουδάκης Νίκος

Κονούκλας Κων/νος

Καλάς Γεώργιος

1 χλμ. ΑΜΕΑ

Κατσούδη Βάσω

Τζαβάρα Βασιλική

Μούρτος Εμμανουήλ

Διεξήχθη επίσης αγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά με κατηγορίες -7 ετών, 8-9 ετών, 10-11 ετών και 11+.

Επίσης ειδικές ηλικιακές κατηγορίες στον Αγώνα Δρόμου 21χλμ.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης με την Πρόεδρο της ΕΤΑΔΩ κ. Αναστασία Μαραβέλια και την υπεύθυνη της ΚΕΔΩ κ. Σουλτάνα Μαμμή

Ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης, η Πρόεδρος της ΕΤΑΔΩ κ. Αν. Μαραβέλια και οι Έφοροι των Αγώνων

Ο Αντιδήμαρχος Καπανδριτίου κ. Δημήτρης Βελτανιώτης και η Φυσιοθεραπεύτρια Νεκταρία Παπουτσάκη

Οι εθελοντές του Oropos Seaside Race 2017

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού Ωρωπού κ. Μιχάλης Τόλιας με τον μικρό του γιο, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόογυ Συκαμίνου Ρούλα Δάβρη με την μικρή κορούλα της και τον Παναγιώτη Μητρόπουλο, καθώς και πλήθος κόσμου που έσπευσε να ενθαρρύνει τους αθλητές.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Χαλκουτσίου κ. Γιώργος Λιθαδιώτης

Οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Νέων Παλατίων Αντώνης Καζαμίας και Σκάλας Ωρωπού Γιάννης Φαφούτης

Ευχαριστούμε πολύ το Ζαχαροπλαστείο “Ιδιαίτερο” Γ. Δροσίνη 3, Σκάλα Ωρωπού, για τη φιλοξενία που μας πρόσφερε καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων