Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Ωρωπού 2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου ο 1ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Ωρωπού-Oropos Seaside Race 2016, με σύμμαχο τον καλό καιρό, που διοργάνωσε ο Δήμος Ωρωπού με την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και την Κ.Ε.Δ.Ω.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης στη σύντομη ομιλία του χαρακτήρισε γιορτή για τον αθλητισμό και τον τόπο τον 1ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Ωρωπού, που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου. Ευχαρίστησε τους αθλητές που μετείχαν στον αγώνα τονίζοντας ότι αξία πάνω από όλα έχει η συμμετοχή. Ανακοίνωσε ότι τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθούν και άλλα events, ενώ έδωσε την εκκίνηση για να ξεκινήσει ο αγώνας.

Ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Βελτανιώτης καλωσόρισε τους αθλητές και τόνισε ότι ο 1ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Ωρωπού έχει στόχο να γίνει θεσμός ανακοινώνοντας ότι ο επόμενος θα διεξαχθεί την 3η Κυριακή του Οκτωβρίου 2017.

Περισσότεροι από 1.000 αθλητές συμμετείχαν στις 4 κατηγορίες, τον Ημιμαραθώνιο των 21 χλμ., τα 5 και 10 χλμ. και το 1χλμ. για παιδιά, με την εκφωνήτρια κ. Νεκταρία Παπουτσάκη να ανεβάζει τον παλμό στα ύψη. Από νωρίς το πρωί η παραλιακή λεωφόρος της Σκάλας Ωρωπού πλημμύρισε από αθλητές κάθε ηλικίας, από το Δήμο Ωρωπού αλλά και άλλα σημεία της Αττικής, εθελοντές και πλήθος κόσμου που βρέθηκε στη διαδρομή για να χειροκροτήσει την προσπάθεια όσων συμμετείχαν.

Ο 1ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Ωρωπού-Oropos Seaside Race 2016  θα μείνει στην ιστορία για την τέλεια οργάνωση του, τον ενθουσιασμό όσων συμμετείχαν αλλά και τη ζωντάνια όσων τον παρακολούθησαν, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις αλλά και υποσχέσεις ότι μπορεί να προάγει το αθλητικό ιδεώδες και να εξελιχθεί σε θεσμό που θα συμβάλλει στην τουριστική προβολή του Δήμου.

Δεκάδες ήταν οι συγκινητικές στιγμές όσων αγωνίστηκαν σε μια διαδρομή δίπλα στη θάλασσα η οποία μπορεί να φάνταζε εύκολη αλλά είχε αρκετές δυσκολίες. Συμμετείχαν οικογένειες, παρέες, σύλλογοι, μανάδες με τα παιδιά τους, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έφταναν στο νήμα του τερματισμού κρατώντας αγκαλιά τα παιδιά τους.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε 3 ώρες μετά, χωρίς κανένα απρόοπτο, έκλεισε δε  με την απονομή των μεταλλίων στους νικητές ανά κατηγορία και κατά γενική κατάταξη.

Τις απονομές έκαναν, οι Δήμαρχοι Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, Τανάγρας κ. Βασίλειος Περγάλιας και Φυλής κ. Γιώργος Παππούς. Επίσης μετάλλια απένειμαν και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Κωνσταντίνος Δέδες και Γιώργος Σιδέρης, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Μιχάλης Τόλιας, ο Αντιπρόεδρος  της Κ.Ε.Δ.Ω. κ. Νίκος Μαντάς, ο Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας, η οποία ήταν ο μέγας χορηγός του αγώνα, κ. Χρήστος Φιλιππίδης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Ωρωπού κ. Ανδριάνα Αλεξανδράτου, O Πρόεδρος της Α’βθμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρης Χορμοβίτης, ο Πρόεδρος της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Μαντάς, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστασία Μαραβέλια, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Σταύρου και η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής κ. Ιωάννα Στεργίου, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ η Κ.Ε.Δ.Ω. ήταν συνδιοργανώτρια των Αγώνων και ανέλαβε το μεγαλύτερο βάρος της οργάνωσης, ο Πρόεδρος της κ. Στέφανος Δάβρης δεν εκλήθη να κάνει καμία απονομή  παρά μόνο την κλήρωση για τα δώρα που πρόσφεραν οι χορηγοί.

1ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ 2016

1ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ 2016

1ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ 2016

1ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ 2016

1ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ 2016

1ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ 2016

1ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ 2016

1ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ 2016

1ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ 2016

1ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ 2016

1ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ 2016-ΚΕΔΩ

1ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ 2016