Με μεγαλοπρέπεια γιόρτασε το Συκάμινο την μνήμη των Αγίων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης

Με μεγαλοπρέπεια  και  θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε, χθες, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός  μετά αρτοκλασίας στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα   Ιερό Ναό των Ισαποστόλων  Κωνσταντίνου και Ελένης, πολιούχοι της Κοινότητας   Συκάμινου Ωρωπού.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της Κοινότητας Συκαμίνου.

Σήμερα Σάββατο τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του τοπικού κλήρου.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Αθ. Αυγερινός, ο Δήμαρχος Ωρωπού  Γ. Γιασημάκης, ο πρώην Δήμαρχος Θ. Ρούσσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  Χρ. Τρομπούκης, οι Αντιδήμαρχοι Δ. Σαμπάνης, Γ.  Παπαγιάννης, Κ. Λίτσας, Αν. Γαζβινιάν, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ Άγγελος Χατζηιωάννου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκος Λούπης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία Δημιουργίας» Δ. Καμπιώτης, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, καθώς και πλήθος πιστών.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης μετά τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας δήλωσε: «Τα έργα και οι πράξεις του Κωνσταντίνου σημάδεψαν την ανθρωπότητα και μέχρι και σήμερα αποτελούν παράδειγμα και οδηγό για όσους εργάζονται με ανιδιοτέλεια και πίστη για το κοινό καλό, την ευημερία της πατρίδας και το συμφέρον του λαού. Χρόνια πολλά».