Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Ωρωπού-Κεντρική παρέλαση στη Σκάλα Ωρωπού

Ο Δήμος Ωρωπού σε κάθε γωνιά του γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Παρελάσεις μαθητών και συλλόγων και εκδηλώσεις μνήμης έγιναν σε όλα τα χωριά με αποκορύφωμα την κεντρική παρέλαση στα Νέα Παλάτια και στη Σκάλα Ωρωπού στην οποία πρωταγωνίστησαν οι νέες και οι νέοι του τόπου μας δίνοντας δυναμικό μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Προηγήθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέων Παλατίων, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων, ο πανηγυρικός λόγος του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη, η κατάθεση στεφάνων, εκφώνηση ποιημάτων από τους μαθητές των σχολείων, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων για την Απελευθέρωση της Ελλάδας. Ο Αγώνας τους ενέπνευσε όλους τους λαούς στην σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας.

Κανείς δεν ξέχασε τις 57 αδικοχαμένες ψυχές στην εθνική συμφορά των Τεμπών και για το λόγο αυτό τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν από την εκδήλωση. Μάλιστα και ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης στον πανηγυρικό του λόγο είπε με νόημα:

«Νέες προκλήσεις απασχολούν σήμερα τον κόσμο και η Ελλάδα καλείται να τις αντιμετωπίσει και να πετύχει τους δικούς της στόχους κατακτώντας μία άξια θέση στην παγκόσμια κοινότητα. Τραγικά γεγονότα όπως ο χαμός των 57 ψυχών στα Τέμπη επανακαθορίζουν τις προτεραιότητες και τη διάθεση μας και αποτελούν οδηγό για έναν συνεχή αγώνα προκειμένου να κάνουμε την πατρίδα μας τόπο ασφαλή και άξιο για να ζήσουν οι πολίτες της».

Και έκλεισε με το πάντα επίκαιρο και διαχρονικό μήνυμα του Μακρυγιάννη: «Τούτη την πατρίδα την έχουμε όλοι μαζί και σοφοί και αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί, και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Και να μη λέει ούτε ο δυνατός «εγώ», ούτε ο αδύνατος. Είμαστε στο «εμείς» και όχι στο «εγώ» αν θέλουμε να φτιάξουμε χωριό».