Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός του Αγ. Αθανασίου στο Μαρκόπουλο

Με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, πολιούχου και προστάτου Μαρκοπούλου Ωρωπού, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αμαρουσίου, Κηφισίας, Ωρωπού κ.κ. Κύριλλου, συμπαραστατούμενου από κληρικούς των ενοριών της περιοχής του Δήμου Ωρωπού και παρουσία του δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη.

Επίκεντρο των εορτασμών υπήρξε ο ομώνυμος ιστορικός Ιερός Ναός που χρονολογείται από το 16ο αιώνα. Η μπάντα του Δήμου Ωρωπού έδωσε μεγαλοπρέπεια συνοδεύοντας την Περιφορά της Ιερής Εικόνας.

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε παρουσία των Βουλευτών Γιώργου Βλάχου, Βασίλη Οικονόμου, του Περιφερειακού Συμβούλου Ανατολικής Αττικής Γιάννη Σμέρου, των αντιδημάρχων Γιώργου Αρμυριώτη, Ανδρέα Γαζβινιάν, του προέδρου της ΚΕΔΩ Άγγελου Χατζηιωάννου, του προέδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Άγγελου Καλύβα, των Δημοτικών Συμβούλων Κώστα Λίτσα, Βασίλη Μπιλήρη του προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Αρμυριώτη Μαγκλάρα, των Κοινοτικών Συμβούλων Μαρκοπούλου Μιχάλη Λαγού, Γιώργου Παπαμιχαήλ και Αυλώνα Θωμά Μακροδημήτρη, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πιστών. Η μπάντα του Δήμου Ωρωπού έδωσε τον εορταστικό τόνο και ολοκλήρωσε τον εορτασμό με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες. Χρόνια πολλά στο Μαρκόπουλο.