Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Δήμο Ωρωπού (Εικόνες από Δημοτικές Ενότητες)

Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Ωρωπού, στα Νέα Παλάτια και Σκάλα Ωρωπού, όπου αποτελεί και την έδρα του Δήμου, στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου, Αφιδνών και Χαλκουτσίου.

Με σύμμαχο τον ήλιο και την υπέροχη μέρα, μέσα στην καρδιά του χειμώνα, πλήθος κόσμου παρέστη στη τελετή της κατάδυσης του Σταυρού και τον καθαγιασμό των υδάτων.

Η τελετή  Καθαγιασμού των Υδάτων στη Σκάλα Ωρωπού και στα Νέα Παλάτια, πραγματοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλο, παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, μελών της Δημοτικής Αρχής, του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού κ. Μιχάλη Χασιώτη και Προέδρων Τοπικών Συλλόγων.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεών Παλατίων, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος,

Ακολούθως σχηματίστηκε πομπή, η οποία κατευθύνθηκε στην ειδική εξέδρα στο λιμάνι της Σκάλας Ωρωπού, όπου έγινε ο Καθαγιασμός των Υδάτων και η κατάδυση του νέου Σταυρού του Ναού του Αγίου Ανδρέα. Τηρώντας το έθιμο αρκετοί θαρραλέοι νέοι με ευλάβεια έπεσαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το Σταυρό.

Ο κ.κ. Κύριλλος δώρισε  σε αυτόν που έπιασε τον Σταυρό, τον Χρυσό Σταυρό της Μητροπόλεως και από ένα ενθύμιο στους υπόλοιπους.

Την τελετή  Καθαγιασμού των Υδάτων,  μέσα από τη θάλασσα, συνόδεψε ο Ναυτικός Όμιλος Νέων Παλατίων ανοίγοντας τα πανιά του με τα σκαφάκια του και ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων με το παραδοσιακό βαρκάκι, προσδίδοντας γραφικότητα στο θαλασσινό σκηνικό.

Ακολούθως ο Δήμαρχος Ωρωπού μετέβη στην γραφική Λίμνη Μπελέτσι στις Αφίδνες, στο στολίδι του Δήμου Ωρωπού, όπου σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο έγινε η κατάδυση του Σταυρού.

Να ευχηθούμε καλή χρονιά, με Θεία Φώτιση και του χρόνου να μας βρει με υγεία η Άγια μέρα των Θεοφανείων.

Σκάλα Ωρωπού & Νέα Παλάτια – Θεοφάνεια

 

Λίμνη Μπελέτσι Αφίδνες – Θεοφάνεια

 

Χαλκούτσι – Θεοφάνεια

 

Άγιοι Απόστολοι Καλάμου – Θεοφάνεια

 

Χωριό Ωρωπός – Θεοφάνεια