Με μεγαλοπρέπεια τα εγκαίνια του Συλλόγου Κρητών Δήμου Ωρωπού «Η ΚΡΗΤΗ»

Με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Συλλόγου Κρητών Δήμου Ωρωπού «Η ΚΡΗΤΗ», στο χώρο των Παλαιών Φυλακών Ωρωπού, το απόγευμα του Σαββάτου 19 Μαΐου.

Τα εγκαίνια ξεκίνησαν με τον Αγιασμό που τέλεσε ο πάτερ-Αντώνιος, από την εκκλησία του Αγ. Ανδρέα Σκάλας Ωρωπού.

 

Ακολούθως  απηυθύναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, ο οποίος συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου για την άριστη δουλειά που έκαναν με την ανακαίνιση της αίθουσας και τόνισε ότι στηρίζει το πολιτιστικό τους έργο.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών κ. Κώστας Μπαφάκης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, τη Δημοτική Αρχή και τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος κ. Μιχάλη Τόλια για την αίθουσα των Παλαιών Φυλακών Ωρωπού που τους παραχώρησαν για να στεγαστεί ο Σύλλογος.

Στη συνέχεια ο Σύλλογος πρόσφερε αναμνηστικά και ακολούθησε το κόψιμο της κορδέλας από τον Δήμαρχο, τον πάτερ Αντώνιο, τον πρόεδρο κ. Κ. Μπαφάκη και τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Παναγιωτόπουλο.

  

Η μεγάλη γιορτή πλαισιώθηκε με τραγούδια από τη Χορωδία του Πολιτιστικού & Πνευματικού Ομίλου Νέων Παλατίων, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στην κα Άννα Μπαφάκη, την οποία χαρακτήρισαν ως ψυχή του Συλλόγου.

      

Ακολούθησε η εκδήλωση μνήμης για την 77η Επέτειο της «Μάχης της Κρήτης», με κατάθεση στεφάνων στην μνήμη των Ηρώων, κρητικούς χορούς από το χορευτικό του Συλλόγου «Η ΚΡΗΤΗ» και τη συμμετοχή των μουσικών «Αδελφοί Τσουβαλάδες».

  

Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος και της Κ.ΕΔ.Ω., ενώ τα κείμενα, τη σκηνοθεσία και την παρουσίαση επιμελήθηκε ο κ. Γιάννης Κριαράκης.

Στην εξαιρετική εκδήλωση των εγκαινίων, παρέστησαν Πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα τους και η Βουλευτής της Ν.Δ. κα Γεωργία Μαρτίνου, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων και των Τοπικών Κοινοτήτων, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης κ. Γιώργος Μαριδάκης, φίλοι, γνωστοί, Πρόεδροι και Μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου.