Με μεγαλοπρέπεια το Συκάμινο γιόρτασε τους Πολιούχους του Αγ. Κωνσταντίνο & Αγ. Ελένη

Μεγαλοπρεπής τελετή και περιφορά της εικόνας

Παραδοσιακά, όπως  κάθε χρόνο, γιορτάστηκε στο Συκάμινο Ωρωπού και φέτος, με κατάνυξη και λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας, των Αγίων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στον ομώνυμο Ιερό Ναό, που δεσπόζει με μεγαλοπρέπεια στο κέντρο του Συκαμίνου, χθες το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, τιμώντας τους  Πολιούχους του χωριού. Στον Εσπερινό χοροστάτησαν ιερείς από την ευρύτερη περιοχή.

Εκατοντάδες πιστών ακολούθησαν με θρησκευτική ευλάβεια,  την περιφορά της Εικόνας και Ιερό Τεμάχιο των Λειψάνων του Αγ. Κωνσταντίνου, υπό την μουσική συνοδεία της φιλαρμονικής της ΚΕΔΩ.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκης Βορίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέργιος Γκικάκης,, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Δάβρης, και Γιώργος Σιδέρης, ο Πρόεδρος του Δ.Λ.Τ.Σ.Ω  κ. Ανδρέας Θεοδώρου, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Δημήτρης  Χορμοβίτης, οι Πρόεδροι του Τοπικού Νέων Παλατίων  Ωρωπού κ. Θεοφάνης Καζαμίας και Χαλκουτσίου κ. Γιώργος Λιθαδιώτης,  καθώς, επίσης Τοπικοί Φορείς και Εκπρόσωποι Συλλόγων του Δήμου Ωρωπού.