Με μπλόκα η ΕΛΑΣ θα σταματήσει τα τρακτέρ προς το Σύνταγμα

 9.2.2016

Σχέδιο για να σταματήσει την κάθοδο των τρακτέρ στο Σύνταγμα ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ  με την ηγεσία της να διαμηνύει ότι τα αγροτικά μηχανήματα δεν πρόκειται την Παρασκευή  να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας. Αλά και οι ίδιοι οι αγρότες για να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας θα υποβληθούν σε μια άνευ προηγουμένου «αριστερού τύπου» ταλαιπωρία

Η αριστερή κυβέρνηση των Τσίπρα –ΑΝΕΛ στελέχη της οποίας, προεξάρχοντος του σημερινού πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα, κάποτε ανέβαιναν στα τρακτέρ κι επιδείκνυαν την αγωνιστική τους διάθεση και συνάμα αντίθεση σε άλλες κυβερνήσεις, έδωσε εντολή να μην επιτρέψουν την είσοδο των τρακτέρ στην Αθήνα

Ο τελικός σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. θα εξαρτηθεί από τις κινήσεις που θα κάνουν τελικά οι αγρότες. Όμως, για να μην μπορέσουν να φτάσουν στο κέντρο, θα στηθούν αστυνομικά μπλόκα σε πολλά σημεία της Αττικής.

Ο αρχικός σχεδιασμός, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η αστυνομία να «περιμένει» τους αγρότες στα διόδια Αφιδνών, στην Ελευσίνα, στον Αλιμο, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, στο Σταυρό Αγ. Παρασκευής και στο λιμάνι του Πειραιά.

Παράλληλα, θα αυξηθούν οι αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούν τα μπλόκα, για να αποφευχθούν τα απρόοπτα, αλλά και για να υπάρχει διαρκής και άμεση ενημέρωση για το πόσοι αγρότες κατεβαίνουν στην Αθήνα και πώς.

Ακόμη, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα υπάρχουν στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, ενώ τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους αγρότες θα πρέπει να σταθμεύσουν είτε στο στάδιο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο, είτε στη Λεωφόρο Αθηνών και από εκεί θα πρέπει με άλλο τρόπο να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας.

Μπούτας σε Κουρουμπλή: Θέλουμε συμβολική πορεία έστω 50 τρακτέρ

Για την κάθοδο των αγροτών στην πρωτεύουσα, ο Βαγγέλης Μπούτας- εκ των συντονιστών στα μπλόκα της Θεσσαλίας- είχε συνάντηση σήμερα το απόγευμα με τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο κ. Μπούτας του ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος στην πόλη για 100 τρακτέρ, ως συμβολική παρουσία των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μετά από συζητήσεις που έγιναν ζήτησε ο αριθμός των αγροτικών μηχανημάτων να είναι έστω 50. Η κυβέρνηση θα απαντήσει αύριο το απόγευμα στο αίτημά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα αγροτικά μπλόκα όσα εμπόδια κι αν η κυβέρνηση προβάλει στους αγρότες αυτοί θα φτάσουν στον τελικό προορισμό τους για να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο το φορολογικό και τον αφανισμό του πρωτογενούς τομέα.

Εκείνο που δεν επιθυμεί η ΕΛΑΣ είναι να δημιουργηθούν εντάσεις μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και αγροτών καθώς το 20% των παιδιών που υπηρετούν στις μονάδες αυτές είναι από αγρότες γονείς, αλλά και η κυβέρνηση να αμαυρώσει ακόμη περισσότερο την ήδη τραυματισμένη εικόνα της.