Με πολλά χαμόγελα αισιοδοξίας ο Αγιασμός στο Ειδικό Σχολείο Χαλκουτσίου

 

Με τον καθιερωμένο αγιασμό έγινε και φέτος η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε όλα τα σχολεία των Δήμων Ωρωπού παρουσία των τοπικών Αρχών και των γονέων των μαθητών.

Στον αγιασμό στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χαλκουτσίου βρέθηκε η «Άποψη τώρ@» με στόχο να υποδηλώσει τη στήριξη της στα παιδιά με ειδικές ικανότητες, στο έργο των εκπαιδευτικών, που οφείλει να συνδράμει και να στηρίξει η Πολιτεία, αλλά και  στην προσπάθεια των γονιών να δώσουν στα παιδιά τους μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Συγκινητικές οι στιγμές για τους μαθητές, το εκπαιδευτικό δυναμικό και τους γονείς, που ξεκινούν με αισιοδοξία μια νέα χρονιά. Μια χρονιά που ευελπιστούν να είναι δημιουργική και να χαρίσει στα παιδιά συγκινήσεις και γνώσεις,  απαραίτητα εφόδια για μια καλύτερη ζωή μέσα από τις όποιες δυσκολίες.

Είναι πολύ σημαντικό  όλοι να στηρίξουν τον αγώνα  αυτών των  παιδιών που με τη διάθεσή τους για ένα καλύτερο αύριο δίνουν παράδειγμα προς μίμηση ότι στα δύσκολα δεν πρέπει να λιποψυχούμε. Αλλά να δίνουμε τη μάχη, να παλεύουμε τη ζωή με αισιοδοξία και διάθεση για δημιουργία. Αυτά τα παιδιά είναι δικά μας παιδιά και οφείλουμε να δώσουμε ό,τι καλύτερο διαθέτουμε για να κάνουμε τη ζωή τους πιο ευχάριστη και πιο σημαντική.

Τον αγιασμό τέλεσε ο π. Σπυρίδων, από την Αγία Μαρίνα Ωρωπού, ο οποίος ευχήθηκε δάσκαλοι και μαθητές να έχουν μια ευλογημένη χρονιά.

Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κα Ανδριάνα Αλεξανδράτου. Παρούσα και η συγγραφές κα Μαίρη Κασαμπαλάκου.

Αναμένουμε να γίνει σύντομα και ο  Αγιασμός στο Γυμνάσιο Λύκειο Β/θμιας ΕΑΕ του Δήμου Ωρωπού, το οποίο ιδρύθηκε με ΦΕΚ στις 23 Ιουλίου και θα λειτουργήσει μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες στο κτίριο που θα στεγαστεί.

Η «Άποψη τώρ@» εύχεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μια χαρούμενη δημιουργική σχολική χρονιά.