Με «ρεφενέ» πρόγραμμα όχι την ελπίδα δεν φυτεύεις, αλλά ούτε βρούβες  

Στον Ωρωπό κατά  την  παρούσα προεκλογική περίοδο από το συνδυασμό «Συνεργασία Ευθύνης», του υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού κ. Γιώργου Γιασημάκη  έχουμε γίνει θιασώτες μιας πρωτότυπης προσπάθειας παρουσίασης του προγράμματος του, μέσω ενός 16σέλιδου, σουρεαλιστικού εντύπου, το οποίο στο εξώφυλλο έχει τον κ. Γιασημάκη σκαρφαλωμένο πάνω σε ένα δέντρο, να δηλώνει «… για να φέρουμε την Άνοιξη». Σε άλλη δε σελίδα, με τον υποψήφιο ανάμεσα σε κλαδιά  και τον βαρύγδουπο τίτλο «Φυτέψαμε την ελπίδα»!. Μόνο που οι εκλογές δεν είναι ανθοκομική έκθεση αλλά προτάσεις, θέσεις και ιδέες για τον τόπο σου.

Όταν κανείς φυλλομετρά το φυλλάδιο διαπιστώνει ότι πρόκειται, σε πολλά σημεία του,  για ένα πρόχειρο πρόγραμμα το οποίο μάλιστα αποτελεί αντιγραφή του προεκλογικού φυλλαδίου του 2014 του συνδυασμού «Πρώτα ο Δημότης», του νυν Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, γεγονός το οποίο καταγγέλλει και ο ίδιος στις ομιλίες του.

Το πιο εξωφρενικό είναι ότι στο φυλλάδιο αναφέρονται έργα που έχουν, ήδη, χρηματοδοτηθεί, υπάρχουν μελέτες ή έχουν ολοκληρωθεί και αποδοθεί στους πολίτες.  Αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι επί πέντε χρόνια δεν ψήφισαν ούτε ένα έργο στον Ωρωπό και προσπάθησαν να αποτρέψουν έργα 85 εκατ. ευρώ. Επίσης, όταν στα Δημοτικά Συμβούλια ψηφίζονταν τα έργα  ο συνδυασμός του κ. Γ. Γιασημάκη αποχωρούσε. Δεν ψήφιζαν οι σύμβουλοί του ούτε τα έργα στα χωριά τους. Για αυτό τώρα πιάστηκαν αδιάβαστοι. Τι κάνουν οι αποχωρήσεις…!!!

Η περίπτωση του προγράμματος για τη Δημοτική Κοινότητα  Χαλκουτσίου είναι η κορωνίδα  που προκαλεί το γέλιο, αφού η αντιγραφή πήγε «σύννεφο» και ξέχασαν να βγάλουν μέχρι και τις παρενθέσεις που υπήρχαν στο πρόγραμμα του Ρούσση το 2014.

Με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ωρωπίων με το συνδυασμό του κ. Γ. Γιασημάκη και πρώην Αντιδήμαρχος του συνδυασμού «Πρώτα ο Δημότης» κ. Αν. Γαζβινιάν,  με αφοπλιστική ειλικρίνεια   παραδέχτηκε ότι:

  

«αυτά που διάβαζε χθες (εννοεί τον κ. Θ. Ρούσση την Κυριακή ) και τον χειροκροτούσαν στο Πρόγραμμα της Παράταξής του το 2014 και αναφέρονταν στο Χαλκούτσι, τα είχα γράψει εγώ προσωπικά ως άμεσος συνεργάτης του και μέλος του ψηφοδελτίου του.

Πράγματα που δεν έγιναν επί πέντε χρόνια και φυσικά δεν είχα παρά να τα επαναλάβω σήμερα στο Πρόγραμμα της «Συνεργασίας Ευθύνης» και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τώρα θα υλοποιηθούν».

Τι εννοεί; Ότι περιφέρεται από συνδυασμό σε συνδυασμό με ένα συγκεκριμένο γραπτό που ονομάζει «πρόγραμμα για το Χαλκούτσι» του οποίου έχει την κηδεμονία του και το κάνει copy paste;

Αυτή η παραδοχή πάντως της αντιγραφής, εκθέτει τον κ. Γιασημάκη, γιατί σημαίνει ότι ο ίδιος ο κ. Γαζβινιάν μετέφερε στη νέα παράταξη «Συνεργασία Ευθύνης», αυτούσιο  το κείμενο του προεκλογικού προγράμματος του Ρούσση από το 2014, χωρίς να το ελέγξει ο επικεφαλής κ. Γ. Γιασημάκης και έστω για τους τύπους να κρατήσει μεν τα μεγαλεπίβολα σχέδια του κ. Γαζβινιάν, αλλά να αλλάξει λίγο το κείμενο. Δηλαδή με τις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες τι γίνεται; Έφερε ο καθένας από το σπίτι του το δικό του πρόγραμμα-κείμενο και το έβαλε ασυζητητί στη νέα παράταξη; Με αντιγραφές και λάθη σε έργα που έχουν γίνει;

Ρεφενέ και στο πρόγραμμα κ. Γιασημάκη; Έτσι όχι την ελπίδα δεν φυτεύεις, αλλά ούτε βρούβες. Άλλωστε για να είμαστε δίκαιοι ένα κούκος ( σ.σ. κ. Αν. Γαζβινιάν) δεν μπορεί να φέρει  την Άνοιξη, πόσο μάλλον, να φυτέψει την ελπίδα!

Παραθέτουμε μερικές από τις πιο κραυγαλέες ομοιότητες, παρακαλώ, αντιγραφές του κειμένου του 2014 για το Χαλκούτσι στο πρόγραμμα του 2019 του συνδυασμού: «Συνεργασία Ευθύνης».

2019: Οι παραλίες της περιοχής Χαλκουτσίου μαρτυρούν την έλλειψη μέριμνας από την σημερινή Δημοτική Αρχή. Για μας η Θάλασσα και οι παραλίες είναι βασικά οικονομικά μεγέθη για την περιοχή μας. Θα επιδιώξουμε με κάθε τρόπο να διαφυλάξουμε την καθαριότητας τους όπως επίσης και την ανάπλαση όπου αυτή είναι εφικτή χωρίς να προκαλεί αλλοίωση του φυσικού κάλλους

2014:Οι παραλίες της περιοχής Χαλκουτσίου μαρτυρούν την έλλειψη μέριμνας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για μας η Θάλασσα και οι παραλίες μας είναι βασικά οικονομικά μεγέθη για την περιοχή μας. Θα επιδιώξουμε με κάθε τρόπο να διαφυλάξουμε την καθαριότητα τους όπως επίσης και την ανάπλαση όπου αυτή είναι εφικτή χωρίς να προκαλεί αλλοίωση του φυσικού τοπίου.

2019  Επέκταση πεζόδρομου Χαλκουτσίου μέχρι Πηγαδάκια  με κατάλληλο φωτισμό και κατασκευή ποδηλατοδρόμου λαμβάνοντας υπόψη το μικρό γηπεδάκι  βόλεϊ και μπάσκετ την περιοχή  Καμάρι.

2014 Επέκταση πεζόδρομου Χαλκουτσίου μέχρι Πηγαδάκια και κατασκευή ποδηλατοδρόμου. Άμεση αποκατάσταση  του οδοστρώματος στο επικίνδυνα σημεία της παραλιακής οδού στη θέση Πηγαδάκια «Καμάρι»

2019: Κατασκευή κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στη θέση Περιβολάκια ( δίπλα από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων) ή στους ιδιοκτησίας κοινόχρηστους χώρους του Δήμου στο Χαλκούτσι για την στέγαση της Δημοτικής Κοινότητας Ιατρείου και ΚΑΠΗ, γραφεία συλλόγων, κλειστό γυμναστήριο, παιδικό σταθμό, δημιουργία βιβλιοθήκης, αίθουσα για εθνικά και διεθνή συνέδρια.

2014: Κατασκευή κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στη θέση Περιβολάκια (δίπλα από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων) για την στέγαση: α) Δημοτικής Κοινότητας  β )Ιατρείου γ)  ΚΑΠΗ, δ) γραφεία συλλόγων.

2019: Άμεση συνεργασία για την σύνταξη ολοκληρωμένης μελέτης και χρηματοδότηση για αποκατάσταση οδοστρώματος στο επικίνδυνο σημείο της παραλιακής οδού στη θέση «Πηγαδάκια-Καμάρι»

2014:  Άμεση συνεργασία οδοστρώματος στο επικίνδυνο σημείο της παραλιακής οδού στη θέση «Πηγαδάκια-Καμάρι»

Και πάμε στη Δ.Ε. Καλάμου  όπου εδώ στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Συνεργασία Ευθύνης» αναφέρεται η κατασκευή Παιδικού Σταθμού. Μάλλον οι συντάκτες του προγράμματος του κ. Γιασημάκη κάτι έχασαν στην πορεία των πέντε χρόνων ή επειδή δεν ψήφισαν ποτέ κανένα έργο, προφανώς,  δεν το θυμούνται. Ο Παιδικός Σταθμός Καλάμου χρηματοδοτήθηκε, ολοκληρώθηκε και, ήδη, λειτουργεί από τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Όπως και στην Δ.Ε. Μαρκοπούλου, όπου γίνεται αναφορά για την εκτέλεση Πολεοδομικού Σχεδίου στον οικισμό παραλίας Μαρκοπούλου η μελέτη του οποίου έχει προχωρήσει, έχει εγκριθεί και υπογραφεί από τον υπουργό Υποδομών και βρίσκεται στο ΣτΕ  για τον τελικό έλεγχο, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Ένα έργο που καρκινοβατεί από το 1990 βρήκε το δρόμο του.

Είναι φανερό ότι ο συνδυασμός του κ. Γιασημάκη, αντί να στρωθεί στη δουλειά και να παρουσιάσει ένα ουσιώδες πρόγραμμα για το Δήμο, προτιμά να ασχολείται με τα fake profile στο Facebook, να χλευάζει μέσα από αυτό και να πανηγυρίζει προκαταβολικά για τη νίκη, πριν ακόμα αποφασίσει ο λαός του Ωρωπού.