Με σοβαρά εγκαύματα ο εργάτης που πήγε να κάψει ξερά χόρτα. Κάηκε δασική έκταση

Με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της Αθήνας ο 60χρονος που χθες του έφυγε η φωτιά, όπως έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών και γρήγορα επεκτάθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar, δεν ήταν δικό του το χωράφι αλλά είχε πάει για μεροκάματο. Δυστυχώς, εκείνη την ώρα φυσούσαν δυνατοί άνεμοι και η φωτιά ξέφυγε από τον έλεγχο του.

Προσπάθησε να την περιορίσει γι’ αυτό και τραυματίστηκε. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας και από εκεί κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στην Αθήνα. Κινήθηκε η διαδικασία σύλληψής του στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αλλά ο Εισαγγελέας τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.


Στο σημείο έφτασαν 10 οχήματα της ΠΥ Χαλκίδας, οι Εθελοντές Πυροσβέστες του Κλιμακίου Ψαχνών και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΠΥ Χαλκίδας.

Τον συντονισμό είχε ο Δ/κτης ΠΥ Στερεάς, Βαγγέλης Παλιός, που έφτασε στο σημείο ενώ το παρόν έδωσαν και όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής από την Χαλκίδα, ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, ο οποίος βοήθηκε με τη συνδρομή οχημάτων.

fotia