Με συγκίνηση η εξόδιος ακολουθία του Κυριάκου Γριβέα στον Άγιο Θωμά

 

Σε κλίμα έντονης θλίψης και συγκίνησης τελέστηκε στον Άγιο Θωμά στο Γουδή, χθες το απόγευμα, 25 Σεπτεμβρίου, η εξόδιος ακολουθία του ιστορικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Γριβέα, ο οποίος έχασε την ζωή του, το Σάββατο, σε τροχαίο στο δρόμο μεταξύ Οιτύλου και Γυθείου.

Ο Κυριάκος Γριβέας υπήρξε ένας στρατιώτης της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Ποτέ δεν έθεσε σε πρώτο πλάνο το προσωπικό  του όφελος. Αρνήθηκε την πολιτική σταδιοδρομία αν και θα μπορούσε να εκλεγεί άνετα βουλευτής και να  γίνει ακόμη  και υπουργός.

Αναζητούσε πάντα την ενότητα και να σύνθεση των απόψεων. Υπηρέτησε όλους τους αρχηγούς με το ίδιο πάθος γιατί δεν έβλεπε πρόσωπα αλλά την ιδέα, τις αρχές και τις αξίες  της Νέας Δημοκρατίας.

Μαζί με τον καρδιακό του φίλο κ. Αντώνη Σγαρδέλη μπήκαν πολλές φορές μπροστά στις μάχες της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης κι αποτέλεσαν τους αφανείς ήρωες μεγάλων εκλογικών επιτυχιών.

Ο Κ. Γριβέας υπήρξε μέλος της πρώτης ομάδας των Νεοδημοκρατών του 1974 και από τους στυλοβάτες της πρωθυπουργίας των Τζ. Τζαννετάκη αλλά και Κ. Μητσοτάκη. Στήριξε τον Κώστα Καραμανλή αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά. Ενώ ήταν στο πλάι και του σημερινού προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ένας από τους φίλους του θυμήθηκε τα χρόνια που βρισκόταν δίπλα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και αφηγήθηκε το εξής περιστατικό. «Μια φορά σε ένα υπουργικό συμβούλιο ο Μητσοτάκης είχε δεχθεί εισήγηση από κορυφαίο υπουργό του για κάποιο νομοσχέδιο. Ο Κυριάκος μέσα στο υπουργικό πλησίασε διακριτικά τον Μητσοτάκη και του ζήτησε να διακόψει για λίγο τη συνεδρίαση.

Εκείνος τον άκουσε γιατί του είχε μεγάλη εμπιστοσύνη και μόλις ο Γριβέας του εξήγησε ότι το νομοθέτημα είχε «ουρές», ο Μητσοτάκης επανήλθε και αρνήθηκε να υιοθετήσει την άποψη του υπουργού του. Και τελικώς αποδείχθηκε ότι ο Κυριάκος είχε δίκιο».

Αυτό  και μόνο το περιστατικό αποδεικνύει ότι η σκέψη του Κ. Γριβέα ήταν πάντα χρήσιμη στους αρχηγούς του κόμματος γιατί λειτουργούσε με σωφροσύνη, μετριοπάθεια και άκουγε τη φωνή της βάσης.

Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του γνώρισαν τη σοφία του και την πολιτική παιδεία του. Του αναγνώρισαν την αγάπη του για την παράταξη  και πάντα άκουγαν τα λόγια του με προσοχή. Είχε φίλους σε κάθε εποχή που τον τιμούσαν και τον σέβονταν.

Την εξόδιο ακολουθία παρακολούθησαν ο ΠτΔ κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευαγ. Μειμαράκης, ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος κ. Κ. Χατζηδάκης, ο Γραμματέας της Πολιτικής Γραμματείας κ. Λ. Αυγενάκης, Βουλευτές,­­­­­­ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γιώργος Πατούλης, πρώην υπουργοί και βουλευτές, Δήμαρχοι, κομματικά στελέχη, άνθρωποι των ΜΜΕ και πλήθος κόσμου.

Η ταφή θα γίνει σήμερα, Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Οίτυλο.