Με συνοπτικές διαδικασίες η ψήφιση του νέου μηχανισμού και των προαπαιτούμενων

 10.5.2016

Η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τον ελληνικό λαό κατά τρόπο απόλυτα απαξιωτικό   με τον πρωθυπουργό να  βαφτίζει το κρέας ψάρι την ώρα που έχει υπογράψει την περαιτέρω φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση κατά τον συνήθη τρόπο τον οποίο ως αντιπολίτευση καταδίκαζε με σκληρούς χαρακτηρισμούς ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση τα νέα μέτρα για τον νέο μηχανισμό και τα προαπαιτούμενα με ταχύτατους ρυθμούς

Εν τω  μεταξύ στο Μαξίμου εκτιμούν ότι  Ιούνιο, θα εκταμιευτεί η δόση και για να το πετύχουν ετοιμάζουν με ταχύτατους ρυθμούς για να φέρουν στη βουλή το νομοσχέδιο με το μηχανισμό και τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Κυβερνητικές πηγές, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, επέμειναν ότι δεν υπάρχουν μέτρα στο μηχανισμό. «Είτε από έσοδα είτε από δαπάνες. Όταν δεν έχεις πιάσει τον στόχο τότε θα πάρεις μέτρα. Ο μηχανισμός γίνεται μόνο για διασφάλιση», τόνιζαν.

Οσον αφορά στο θέμα του χρέους, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι «ο οδικός χάρτης για το χρέος θα είναι αποτυπωμένος και θα έχει αυτοματισμό», ενώ προσέθεταν ότι από σήμερα πάνω σε αυτό το ζήτημα δουλεύουν και οι θεσμοί.

Αναφερόμενοι στα όσα αποφασίστηκαν χθες, κυβερνητικά στελέχη σχολίαζαν ότι έγινε ότι καλύτερο μπορούσαν, τονίζοντας ότι το «μακροβούτι» θα δείξει, ενώ επέμεναν στους πανηγυρισμούς για το Eurogroup λέγοντας ότι ήταν επιτυχία «αλλά δεν πετάμε στα σύννεφα».

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι πλέον ανοίγει ο δρόμος για διάφορα νομοσχέδια που είχαν κολλήσει και τα οποία πρέπει να προχωρήσουν όπως το αναπτυξιακό και αυτό που αφορά στην πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού, ενώ ξεκινά ήδη η σύνταξη του νομοσχεδίου με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι το νομοσχέδιο σχεδιάζουν να το φέρουν τις επόμενες 15 ημέρες, με κανονικές διαδικασίες, στη Βουλή, πριν το Eurogroup δηλαδή και θα τα έχει όλα,  μηχανισμό και προαπαιτούμενα (έμμεσοι φόροι, κόκκινα δάνεια, Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων).

Κομισιόν: Πρώτα μέτρα, μετά η δόση

Νωρίτερα η Κομισιόν, δια της εκπροσώπου της Αννίκα Μπράιτχαρντ, είχε διαμηνύσει, άλλωστε, ότι πρώτα θα ληφθούν τα μέτρα και μετά θα εκταμιευτεί η δόση. Συγκεκρίμενα ανέφερε ότι μετά τη νομοθέτηση των σημαντικών μεταρρυθμίσεων το περασμένο Σαββατοκύριακο και τη νομοθέτηση των προαπαιτουμένων μέτρων τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ολοκλήρωση της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο.«Μαζί με την ψήφιση (την Κυριακή) της σημαντικής νομοθεσίας από την ελληνική Βουλή, το πεδίο έχει πλέον τεθεί για να ολοκληρωθεί η συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για την πρώτη αξιολόγηση», δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Αννίκα Μπράιτχαρντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας πως και μετά την νομοθέτηση των προαπαιτουμένων το Eurogroup θα είναι «έτοιμο να υποστηρίξει την εκταμίευση της επόμενης δόσης».

Ο Τσίπρας βάφτισε το ψάρι κρέας

Όπως και τα κυβερνητικά στελέχη, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έτσι και ο πρωθυπουργός νωρίτερα στο υπουργικό συμβούλιο επέμεινε ότι δεν υπάρχουν μέτρα στο μηχανισμό και παρουσίασε ως επιτυχία  τις υπαναχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο χθεσινό eurogroup.  Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε πανηγυρικό τόνο στην ομιλία του εμφανίζοντας την οπισθοχώρηση σε επιτυχία. Ωστόσο δεν έδωσε καμία απάντηση για το μηχανισμό «κόφτη», ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση και τη διαπλοκή