Με τα 153 “ναι” της Κυβέρνησης ψηφίστηκε το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων

15.12.2015

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, χωρίς καμία απώλεια για το κυβερνητικό «στρατόπεδο».

Με τα 153 «ναι» της Κυβέρνησης εγκρίθηκε το πολυνομοσχέδιο κατά πλειοψηφία, αφού τα 138 «όχι» της αντιπολίτευσης δεν είχαν τη δύναμη να ανατρέψουν το αποτέλεσμα.

Η κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στη συζήτηση που προηγήθηκε, έδωσε έμφαση στο θέμα της εισόδου των funds, που θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν τα «κόκκινα» δάνεια, καθώς επίσης  δόθηκε βαρύτητα και στο νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά το τέλος της ψηφοφορίας στη Βουλή, δήλωσε «Καταψηφίσαμε ως Νέα Δημοκρατία το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα γιατί δεν επιθυμούμε να συναινέσουμε στο ψέμα και την υποκρισία του κ. Τσίπρα και να μη γίνουμε συνεργοί στο συστηματικό έγκλημα κατά του ελληνικού λαού».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα «κόκκινα» δάνεια, ασκήθηκε δρυμήτατη κριτική από την αντιπολίτευση, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι με τις προωθούμενες διατάξεις ανοίγει η πόρτα στα «κοράκια της αγοράς» να εισβάλλουν στο χώρο.

Σύμφωνα με τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Χατζηδάκη αν δεν έρθει συγκεκριμένος νόμος μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, αν δηλαδή δεν συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα, τότε οι διατάξεις θα ισχύσουν και για τα δάνεια πρώτης κατοικίας».

Παράλληλα τόνισε ότι «Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι “πετάει ο γάιδαρος”» και πρότεινε σαρκαστικά στο κυβερνών κόμμα να αλλάξει το σήμα του με έναν… χαμαιλέοντα, αφού η κυβέρνηση αλλάζει άποψη όπως ο χαμαιλέοντας αλλάζει χρώμα.