Με τεράστια επιτυχία ο αγώνας SCRAMBLE στο Συκάμινο

Τεράστια  επιτυχία γνώρισε η διεξαγωγή του 3ου SCRAMBLE, που διοργάνωσαν, την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, στο Συκάμινο του Δήμου Ωρωπού, το Αθλητικό Σωματείο ΕΔΟ (Ομάδα Εκτός Δρόμου) μαζί με την ΑΛΜΩ (Αθλητική Λέσχη Μοτοσυκλέτας Ωρωπού) και την υποστήριξη του Δήμου Ωρωπού-ΚΕΔΩ.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι φίλοι της εκτός δρόμου μοτοσυκλέτας είχαν την ευκαιρία, σε μια εξαιρετικά δύσκολη διαδρομή, να θαυμάσουν αγωνιζόμενα τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος. Να χαρούν μοναδικές στιγμές και να γίνουν μάρτυρες ενός σκληρού συναγωνισμού με αντίπαλο το χρονόμετρο. Παράλληλα να περάσουν μια υπέροχη ημέρα, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία  για τέτοιες αθλητικές συναντήσεις μοτοσυκλέτας.

Ήταν ο τελευταίος αγώνας για τη φετινή χρονιά, καθώς με τον αγώνα του Συκαμίνου, ολοκληρώθηκε το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος για το 2021 και αναδείχτηκαν οι πρωταθλητές. Η συμμετοχή των αθλητών έφτασε τις 93, αγωνίστηκαν 89 αναβάτες και 4 αναβάτριες από όλη την κεντρική και νότια Ελλάδα, που αποτελεί ρεκόρ για τους αγώνες που έχει διοργανώσει η ΑΛΜΩ.

Η εκκίνηση των αγώνων δόθηκε στις 11 τι πρωί με τις μικρές κατηγορίες για να ολοκληρωθούν το απόγευμα με την μεγάλη κατηγορία των πρωταθλητών. Ένας αγώνας συγκλονιστικός που σου έκοβε την ανάσα και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Πάντως, τις εντυπώσεις και τα χειροκροτήματα κέρδισαν και οι μικρής ηλικίας αθλητές, αγόρια και κορίτσια, που αγωνίστηκαν με  πάθος και έδειξαν τις ικανότητές  και τη δεξιοτεχνία τους στα δίκυκλα. Είναι το αύριο του αθλήματος που δείχνει να κερδίζει συνεχώς θαυμαστές.

Στους αγώνες συμμετείχαν και οι Ωρωπιώτες αναβάτες, με κορυφαίους τον Κωνσταντίνο Γεροντάκη και τον Βασίλη Κατσά, καθώς και τις αδελφές Λάμπρου από το Μαρκόπουλο Ωρωπού, που κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στην κατηγορία τους.

Ψυχή της διοργάνωσης στο Συκάμινο,  για μια ακόμη φορά, ο Νίκος Γεροντάκης ο οποίος  μόχθησε μαζί με όλα τα μέλη του ΑΛΜΩ για μια άψογη οργάνωση, από κάθε άποψη, υψηλών προδιαγραφών.

Ο  Νίκος Γεροντάκης σε δηλώσεις του μετά το πέρας των αγώνων εξήρε την στήριξη της Δημοτικής Αρχής Ωρωπού, για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό. Ιδιαίτερα του προέδρου της ΚΕΔΩ κ. Αγγ. Χατζηιωάννου, της Κοινότητας Συκαμίνου και των τοπικών  επιχειρήσεων που στήριξαν τους αγώνες με χορηγίες. «Ήταν η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή βρέθηκε τόσο πολύ κοντά μας και μας στήριξε σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν έχω λόγια για να τους ευχαριστήσω» είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Γεροντάκης για αυτή την γιορτή της μοτοσυκλέτας που έζησαν όσοι φίλοι της  βρέθηκαν στο Συκάμινο και ήταν εκατοντάδες.

Σημαντική η συνεισφορά του Αντιδημάρχου Συκαμίνου Δημήτρη Σαμπάνη, όπως και η  προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκαμίνου και του Προέδρου του Παναγιώτη Μιχαλόπουλου  ο οποίος  μοίρασε στους διαγωνιζόμενους τοπικά προϊόντα. Όπως και της κας Αθηνάς Γκρέκας η οποία είχε αναλάβει την ιατρική υποστήριξη των αγώνων. Ευτυχώς όμως δεν υπήρξε κανένα ατύχημα κατά τη διάρκεια των αγώνων κάτι που χαροποίησε τους διοργανωτές. Παρούσα και  η  Εθελοντική  Ομάδα Πυρασφάλειας Νέας Πολιτείας Ωρωπού.

Την ΚΕΔΩ εκπροσώπησε το μέλος της  κα Μαρία Καμπουνιάρη, η οποία και έκανε τις απονομές μετά το τέλος των αγώνων.

Διοργανωτές και διαγωνιζόμενοι, ενθουσιασμένοι από τις εξαιρετικές συνθήκες των  αγώνων , έδωσαν ραντεβού στο Συκάμινο το 2022,  με την ευχή  οι αγώνες να έχουν ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία για μεγαλύτερη επιτυχία με πολλές καινοτομίες.