Με την παρουσία όλων των Παρατάξεων η κοπή της Βασιλόπιτας του Δήμου Ωρωπού

Σε μια εξαιρετική, ενωτική εκδήλωση, όπου κερδισμένος βγήκε ο Τόπος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, στον πολυχώρο  Atlantis.

Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνα κ.κ. Κύριλλος, συνοδευόμενος από τον ιερό κλήρο της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, αφού έκοψε το κομμάτι για όλο το δήμο, έκανε έναν απολογισμό του έργου της Δημοτικής του Αρχής και ζήτησε μια νέα εντολή, ενόψει των δημοτικών εκλογών,  για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το σχέδιο ανάπτυξης του Ωρωπού. Ένα σχέδιο πολυεπίπεδο, το οποίο στόχο έχει να μετατρέψει τον Ωρωπό σε σημείο αναφοράς στη Βορειοανατολική Αττική και θα γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Με έργα που θα αλλάξουν την εικόνα  και το μέλλον του, που θα δίνει προοπτική και συνέχεια στους κατοίκους.

Ο Γ. Γιασημάκης έκανε λόγο για ένα πρόγραμμα ύψους 75 εκατ. ευρώ το οποίο είναι, ήδη, σε εξέλιξη. Ένα πρόγραμμα με έργα που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης, είτε πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν,  είτε σε επίπεδο χρηματοδότησης, είτε συμβασιοποίησης.

Η ομιλία του Δημάρχου Ωρωπού, σε ήπιους τόνους, ήταν ενωτική.  Απέπνεε σοβαρότητα, συνέπεια και όραμα. Ένα νέο πολιτικό πολιτισμό και ήθος, χωρίς ακρότητες και λαϊκίστικες κορώνες. Έδειξε ότι Δήμος Ωρωπού γυρίζει σελίδα. Κοιτάει το μέλλον με αισιοδοξία και προοπτική, σε στέρεες βάσεις. Άλλωστε  τα έργα αποτελούν, πάντα, αδιάψευστο μάρτυρα και στοιχείο κρίσης, κάτι που προκάλεσε τα ευμενή σχόλια  όλων όσων παρέστησαν.  Άλλωστε ήταν μια εκδήλωση που για πρώτη φορά, σε τέτοια διάσταση, διοργανώθηκε στο Δήμο Ωρωπού από κάποια δημοτική Αρχή.

Ο Γ. Γιασημάκης απέφυγε τις  παρελθοντολογικές αναφορές. Ανέφερε  συνοπτικά το τι παρέλαβε η δημοτική Αρχή του και  προχώρησε στις ενέργειες που έκανε για να αποκτήσει αξιοπιστία ο δήμος, να ξεκλειδώσει υπουργεία και γραφεία και να αρχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμα του. Έδωσε μια άλλη νότα στη λειτουργία του δήμου,  καθώς αναγνώρισε την συνέχεια  του.  Ανέφερε  ότι οι ασφαλτοστρώσεις έγιναν με χρήματα που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη διοίκηση όπως και κάποια άλλα έργα, πράγμα που έδειξε ότι όλοι πάντα προσπαθούν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στο οικοδόμημα που λέγεται  Δήμος Ωρωπού.

Εξήρε δε την στήριξη που έχει ο Δήμος από την Περιφέρεια όλο αυτό το διάστημα και κυρίως από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη ο οποίος πάντα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια της δημοτικής Αρχής. Έκλεισε δε λέγοντας ότι στο πρόγραμμα του δήμου είναι η κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στον Ωρωπό,  κολυμβητηρίου και μαρίνας.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Δημάρχου Ωρωπού:

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης  αναφέρθηκε στο έργο της Περιφέρειας το οποίο δεν είναι τυχαίο, αλλά είναι απόρροια ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού και ενός προγράμματος που στόχο έχει να δημιουργήσει τις αναγκαίες υποδομές ανάπτυξης, γιατί στόχος είναι, είπε, «η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Αττικής».

 

Επεσήμανε δε ότι μαζί με τον Δήμαρχο  Γ. Γιασημάκη στοχεύουν να αλλάξουν την εικόνα του Ωρωπού με έργα ουσίας. Μάλιστα  εξήγγειλε ότι, ήδη, προχωράει ένα πρόγραμμα κατασκευής νέων παιδικών χαρών, ώστε τα παιδιά του Ωρωπού να έχουν χώρους άθλησης και διασκέδασης.

Στην εκδήλωση μίλησαν, επίσης, οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βλάχος και Βασίλης Οικονόμου, οι οποίοι ευχήθηκαν καλή χρονιά με υγεία σε όλους και πάντα να γίνονται έργα, προς όφελος της καλυτέρευσης της ποιότητας ζωής των πολιτών. Μάλιστα ο  Β. Οικονόμου αναφέρθηκε στις μελέτες που έχουν χρηματοδοτηθεί για την κατασκευή του δρόμου από τον Μαραθώνα μέχρι τον Ωρωπό, ώστε  να συνδεθεί η Νοτιοανατολική Ριβιέρα της Αττικής, με το Βορειοανατολικό τμήμα και να δοθεί τέλος στην  απομόνωση του.

Την εκδήλωση χαιρέτησε, επίσης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Αθανασίου, καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού Θ. Ρούσσης ο οποίος στάθηκε στο έργο που παρέδωσε στην σημερινή δημοτική Αρχή,  υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος στηρίζεται στους εργαζόμενους στους οποίους και αφιέρωσε το κομμάτι  του.

Κατά το χαιρετισμό του ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, ο άνθρωπος που έστησε τον Καλλικρατικό Δήμο Ωρωπού το 2010, επεσήμανε ότι πάντα υπηρετεί τους πολίτες του Ωρωπού, από όποια θέση, κάθε φορά, τον επιλέγουν, με συνέπεια και ευθύνη. «Αυτό θα κάνω πάντα», είπε.

Επίσης χαιρέτησε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία Δημιουργίας» Διονύσης Καμπιώτης, ο οποίος τόνισε ότι η παράταξη του με γνώμονα το συμφέρον του τόπου, με ενότητα, στηρίζει κάθε έργο που κρίνει ότι συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Χαιρετισμό απεύθυναν, επίσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στέλιος Κοροβέσης, ο οποίος υπεραμύνθηκε του έργου της πρώην Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, η πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Στεργίου και η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τα ΜΜΕ Ωρωπού Λόυσυ Πέππα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας από τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τα Σώματα Ασφαλείας και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Ωρωπού.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά. Επίσης ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Μίλτος Χατζηγιαννάκης, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Τρομπούκης, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού Βασίλης Γεωργόπουλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού Κωνσταντίνος Λίτσας, Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων, εκπρόσωποι πολιτικών φορέων και πλήθος κόσμου.