Με την 6η Ανθοκομική Έκθεση γιορτάστηκε η Πρωτομαγιά στη Τανάγρα

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η 6η Ανθοκομική Έκθεση Τανάγρας, η οποία διοργανώθηκε την Πρωτομαγιά από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Ποίμανδρο» σε συνεργασία με τη ΔΗ.ΚΕ.Τ. στην πλατεία Δ.Δ. Τανάγρας.

Η εκδήλωση έχει γίνει πλέον θεσμός, αφού κάθε χρόνο συγκεντρώνει όλο και περισσότερο  κόσμο και αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για όλο το Δήμο Τανάγρας. Μάλιστα φέτος διοργανώθηκε  λαϊκό πανηγύρι στο οποίο μετείχε  λαϊκή ορχήστρα η οποία έπαιξε νησιώτικα και δημοτικά  τραγούδια. Επίσης υπήρχε πλούσιος μπουφές, ενώ άφθονη έρεε η μπύρα.

Η Αντιδήμαρχος Τανάγρας κα Μαρία Νίκα στο σύντομο χαιρετισμό της εξέφρασε τις ευχαριστίες της Δημοτικής Αρχής για την επιτυχημένη προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ποίμανδρος» ο οποίος διοργάνωσε μια άψογη εκδήλωση με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς, δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους του Δ.Δ. Τανάγρας να διασκεδάσουν και να χαρούν.

Παράλληλα η κα Νίκα αναφέρθηκε στην επέτειο του εργατικού ξεσηκωμού το 1886 στο Σικάγο όπου οι εργάτες αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα των εργαζόμενων λέγοντας ότι « η επέτειος αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία στις μέρες μας για τη χώρα μας όπου τα δικαιώματα των εργαζομένων συρρικνώνονται». «Εμείς όμως» πρόσθεσε «με την παρουσία μας εδώ δείχνουμε ότι παραμένουμε ζωντανοί, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε ως Έλληνες ό,τι μας ανήκει».

Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Β. Περγάλιας,  ο Αντιδήμαρχος Σχηματαρίου κ. Ηλ. Δημητρίου, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΤ κ. Αλ. Ανυφαντής, ο Αντιπρόεδρος κ. Δ. Δριχούτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κες  Γ. Καμπιώτου και Ε. Ζαφειροπούλου, και οι κ. κ. Γ. Βουγέσης, Κ. Λαμψάνης, Δ. Σαμουρέλης και Αν. Κανέλλος.