Με την 7η Ανθοκομική Έκθεση γιορτάστηκε η Πρωτομαγιά στην Τανάγρα

Σε θεσμό έχει εξελιχθεί η Ανθοκομική Έκθεση, στη Δημοτική Ενότητα Τανάγρας, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο, την Πρωτομαγιά, από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Ποίμανδρος», σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΤ, στην πλατεία της πόλης της Τανάγρας.

Φέτος η 7η Ανθοκομική Έκθεση Τανάγρας γνώρισε πολύ μεγάλη  επιτυχία,  καθώς υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή από ανθοπώλες της περιοχής αλλά και γιατί συγκέντρωσε περισσότερο από κάθε άλλη φορά κόσμο που έχει αγκαλιάσει  την πρωτοβουλία του Συλλόγου και της Δημοτικής Αρχής.  Η Πρωτομαγιά είναι η κατεξοχήν γιορτή των λουλουδιών και τιμήθηκε στο έπακρον με τις προσπάθειες του Προέδρου της ΔΗΚΕΤ κ. Αλέξανδρου Ανυφαντή και του Αντιπροέδρου κ. Διομήδη Δριχούτη.

Η πρόεδρος του συλλόγου «Ποίμανδρος» κα Μπέλα Λιβανού, καλωσόρισε στη μεγάλη γιορτή  τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους επισκέπτες και τόνισε ότι «στόχος είναι η Ανθοκομική Έκθεση Τανάγρας να γίνει σημείο αναφοράς για το Δήμο Τανάγρας».

Επίσης ευχαρίστησε το Δήμαρχο Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια, τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΤ κ. Αλ. Ανυφαντή και τον Αντιπρόεδρο κ. Διομήδη Δριχούτη, καθώς και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ.  Αντ. Μπελεγράτη, για την αμέριστη συμπαράστασή τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Λαμψάνης τόνισε ότι «στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η Ανθοκομική Έκθεση Τανάγρας να καθιερωθεί κάθε χρόνο ως η μοναδική γιορτή Πρωτομαγιάς στο Δήμο Τανάγρας».

Τις εκδηλώσεις άνοιξε το χορευτικό συγκρότημα παραδοσιακών χορών από την Καλλιθέα «Σίδας».

  

Ακολούθησε λαϊκό πανηγύρι, στο οποίο μετείχε  λαϊκή ορχήστρα, η οποία έπαιξε νησιώτικα και δημοτικά τραγούδια. Τα ψητά σουβλάκια γέμισαν τα τραπέζια, ενώ άφθονα έρεαν η μπύρα και το κρασί.

  

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Σχηματαρίου κ. Ηλίας Δημητρίου, η κα Μαρία Νίκα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Βουγέσης και Ξενοφών Χαρίσης.