Με την 8η Ανθοκομική Έκθεση γιορτάστηκε η Πρωτομαγιά στην Τανάγρα

Σε θεσμό έχει εξελιχθεί η Ανθοκομική Έκθεση, στη Δημοτική Ενότητα Τανάγρας, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο, την Πρωτομαγιά, από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Ποίμανδρος», σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΤ, στην πλατεία της πόλης της Τανάγρας.

Φέτος η 8η Ανθοκομική Έκθεση Τανάγρας γνώρισε πολύ μεγάλη  επιτυχία,  καθώς υπήρξε μεγάλη ποικιλία από άνθη και φυτά αλλά και γιατί συγκέντρωσε περισσότερο από κάθε άλλη φορά κόσμο που έχει αγκαλιάσει  την πρωτοβουλία του Συλλόγου και της Δημοτικής Αρχής.

Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς τιμήθηκε στο έπακρον με τις προσπάθειες του Προέδρου της ΔΗΚΕΤ κ. Αλέξανδρου Ανυφαντή και του Αντιπροέδρου κ. Διομήδη Δριχούτη.

Το παρόν έδωσε και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Γιώργος Ψυχογιός, ο οποίος κατά το σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε τα χρόνια πολλά.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Λαμψάνης τόνισε ότι «στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η Ανθοκομική Έκθεση Τανάγρας να καθιερωθεί κάθε χρόνο ως η μοναδική γιορτή Πρωτομαγιάς στο Δήμο Τανάγρας».

Ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΤ κ. Διομήδης Δριχούτης καλωσόρισε όσους παρευρέθηκαν και μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια και του Αντιπροέδρου της ΔΗΚΕΤ κ. Αλέξανδρου Ανυφαντή. Επίσης ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου, τους Εθελοντές, το προσωπικό και τους εκπροσώπους του Δήμου, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση της 8ης Ανθοκομικής Έκθεσης και στον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Ο κ. Δριχούτης τόνισε ότι “Η ΔΗΚΕΤ συμπαραστέκεται σε όλους τους Συλλόγους, έμπρακτα στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν. Θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί σε κάθε τους βήμα“.

Η πρόεδρος του συλλόγου «Ποίμανδρος» κα Μπέλα Λιβανού, καλωσόρισε στη μεγάλη γιορτή  τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους επισκέπτες και τόνισε ότι «στόχος είναι η Ανθοκομική Έκθεση Τανάγρας να γίνει σημείο αναφοράς για το Δήμο Τανάγρας».

Επίσης ευχαρίστησε το Δήμαρχο Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια, τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΤ κ. Αλ. Ανυφαντή και τον Αντιπρόεδρο κ. Διομήδη Δριχούτη, καθώς και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ.  Αντ. Μπελεγράτη, για την αμέριστη συμπαράστασή τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Τανάγρας κ. Αντώνης Μπελεγράτης ευχήθηκε τα Χρόνια Πολλά.

Ακολούθησε λαϊκό πανηγύρι, στο οποίο μετείχε  λαϊκή ορχήστρα, η οποία έπαιξε νησιώτικα και δημοτικά τραγούδια. Τα ψητά σουβλάκια γέμισαν τα τραπέζια, ενώ άφθονα έρεαν η μπύρα και το κρασί.

Την Πρωτομαγιάτικη γιορτή της Τανάγρας τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σπύρος Παπαχριστοδούλου, ο Αντιδήμαρχος Σχηματαρίου Ηλίας Δημητρίου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τανάγρας Μιχάλης Κουρουτός, η Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Τανάγρας Ελένη Ζαφειροπούλου, το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Τανάγρας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρία Νίκα, Γιώργος Χρήστου, Ξενοφών Χαρίσης, Λιάνα Κακκάλια, Νίκος Βρατσιώτης, Αντώνης Κανέλλος και Γωγώ Καμπιώτου.