Με χαρά, συγκίνηση και ανθρωπιά η τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς στο ΕΝΕΕΓΥΛ Ωρωπού

Πρόσωπα χαμογελαστά,  αγκαλιές, συγκινητικές στιγμές, σημάδεψαν την τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς το απόγευμα της Παρασκευής 18 Ιουνίου, στο ΕΝΕΕΓΥΛ στη Σκάλα Ωρωπού.

Δάσκαλοι, μαθητές και γονείς έγιναν ένα, σε μια εκδήλωση γεμάτη ανθρωπιά, που δικαιώνει όσους πάλεψαν και παλεύουν με αυτά τα παιδιά καθημερινά για να αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρίσματά και τις ικανότητές τους.  Παιδιά με δύναμη ψυχής, υπομονή και διάθεση για δημιουργία.

Είναι πραγματικά συγκλονιστικό να βλέπεις αυτή τη μεγάλη παρέα, μια οικογένεια στην κυριολεξία,   να ονειρεύεται,  να δημιουργεί και να ζει την κάθε στιγμή ως μοναδική. Δάσκαλοι και γονείς, οι ήρωες σε μια μάχη γνώσεων, για όλα όσα τα παιδιά έχουν θέληση και δίψα για ζωή. Για να είναι στο προσκήνιο της κοινωνικής δράσης ισότημα μέλη της.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι και αυτή τη χρονιά στάθηκαν στο πλευρό τους, τη Δημοτική Αρχή, τον εφοπλιστή Αθ. Μαρτίνο που προσφέρει για αυτά τα παιδιά ό, τι του ζητηθεί, την Μαίρη Κασαμπαλάκου που ξεκίνησε αυτόν τον  αγώνα, πριν από χρόνια, για να γίνουν τα σχολεία,  το Σύλλογο Κρητών, τον πάτερ Σπυρίδωνα από την Αγ. Μαρίνα Ωρωπού, τους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς για όλες τις προσπάθειες που καταβάλλουν και την «Άποψη τώρα» που πάντα βρίσκεται στο πλευρό τους, ευχήθηκε στα παιδιά και στους γονείς τους ένα χαρούμενο και ευχάριστο καλοκαίρι.

Ο κ. Δεληγιάννης ανακοίνωσε με μεγάλη συγκίνηση ότι το ΕΝΕΕΓΥΛ Ωρωπού βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού και αναφέρθηκε στις δράσεις των μαθητών τη χρονιά που πέρασε μέσα από ένα βίντεο που είχε ετοιμαστεί. Ένα βίντεο ζωής κι ένα μάθημα για όλους εμάς για τη δύναμη των παιδιών αυτών. Αλλά κι ένα μήνυμα ότι οφείλουμε να είμαστε δίπλα στους μαχητές της ζωής όλοι εμείς η κοινωνία. Να στηρίξουμε τον αγώνα τους και να αντλήσουμε δύναμη από τη δύναμή τους για τη δική μας πορεία.

Ακολούθησε η βράβευση και η απονομή των Απολυτηρίων στους μαθητές.

Ο σύλλογος Κρητών χόρεψε παραδοσιακούς Κρητικούς χορούς με τα παιδιά, ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είχε ετοιμάσει έναν υπέροχο μπουφέ με γλυκά και εδέσματα για το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Όλοι έδωσαν ραντεβού το Σεπτέμβριο για να συνεχίσουν το ταξίδι της γνώσης στο χώρο του σχολείου με την ευχή να προχωρήσει και το ΕΕΕΚ Ωρωπού, ώστε να ολοκληρωθεί η εκπαιδευτική κοινότητα για να άτομα με ειδικές ικανότητες.