Με όλες του τις δυνάμεις αντιμετώπισε ο Δήμος Ωρωπού τη σφοδρή χιονόπτωση

 

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετώπισε την πρόσφατη επιδρομή της κακοκαιρίας, που έφερε ο Τηλέμαχος με την έντονη χιονόπτωση, ο Δήμος Ωρωπού.

Σε έναν τεράστιο δήμο, τον μεγαλύτερο στην Αττική, οι κεντρικοί δρόμοι παρέμειναν ανοιχτοί και κανείς οδηγός  ή κάτοικος δεν εγκλωβίστηκε στα χιόνια. Αρκεί να θυμίσουμε ότι για ώρες έκλεισε η Εθνική Οδός από την Κηφισιά μέχρι τη Θήβα λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου.

Η δύναμη του εθελοντισμού, μέσω της Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με μηχανήματα του αρμόδιου εργολάβου για τον εκχιονισμό, έπραξαν ό,τι ήταν δυνατόν για να διασφαλίσουν την κανονικότητα στην περιοχή σε μια ακραία καιρική κατάσταση που έπληξε την Αττική.

Βεβαίως, δεν ήταν δυνατόν να αποχιονιστούν άμεσα και ταυτόχρονα όλοι οι δρόμοι σε μια περιοχή με άναρχη δόμηση και τεράστια έκταση. Ιδιαίτερα σε Καπανδρίτι, Κάλαμο και Ιπποκράτειο Πολιτεία, ο όγκος του χιονιού που έπεσε μέσα σε λίγες ώρες ήταν μεγάλος, για αυτό και οι δυνάμεις αποχιονισμού έριξαν περισσότερο το βάρος εκεί.

Τα συνεργεία δούλεψαν ασταμάτητα, με υπευθυνότητα και εξαντλητικά, ενώ αλάτι είχε διανεμηθεί έγκαιρα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Μεμψιμοιρίες δεν χρειάζονται και το μόνο που είναι αναγκαίο τυχόν λάθη να επισημανθούν και να διορθωθούν την επόμενη φορά. Το χιόνι μας ομόρφυνε τη ζωή και μας έδωσε μια άλλη νότα. Πολύ το χάρηκαν με τα παιδιά τους. Αυτή θα είναι μια ευχάριστη ανάμνηση παρά τα όποια μικρά προβλήματα που, τυχόν, παρουσιάστηκαν.

Σε κάθε περίπτωση αξίζουν σε όλους όσους εργάστηκαν σκληρά, επί τρία ημερόνυκτα, πολλά συγχαρητήρια για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν, ώστε να μην αποκλειστούν τα χωριά του δήμου μας αλλά και να διασφαλιστεί η ομαλή διακίνηση  οχημάτων και  κατοίκων.