Μητροπολίτης Κορίνθου: Εύχομαι στον κ. Τσίπρα να παραστεί στα συμβόλαια συμβίωσης των παιδιών του αν γίνουν γκέι

3.1.2016

Ένα ακόμη κήρυγμα εκκλησιαστικού μίσους, αυτή τη φορά από τον Μητροπολίτη Κορινθίας Διονύσιο, στο κήρυγμα στον Ιερό Ναό Αγ. Παύλου. Αναφερόμενος στο Σύμφωνο Συμβίωσης έδωσε μια καλυμμένη ευχή και κατάρα, όπως ο ίδιος νομίζει, κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των παιδιών του.

Ευχήθηκε, επί της ουσίας, να παραστεί ο κ. Τσίπρας στο Σύμφωνο Συμβίωσης που θα υπογράψουν τα παιδιά του αν γίνουν γκέι. Έτσι θεωρεί ο Σεβασμιότατος ότι ο Πρωθυπουργός θα καταλάβει το «λάθος» του να ψηφιστεί το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Επίσης έκανε λόγο για «ανωμαλία» και για κτηνώδεις ανθρώπους (εννοώντας τους ομοφυλόφιλους), ενώ παράλληλα μίλησε για προσβολή της εκκλησίας «του».

Ο Σεβασμιότατος κατέληξε λέγοντας πως «θα πρέπει να σεβόμαστε μερικά πράγματα στη ζωή μας, να δίνουμε καλά παραδείγματα, δεν είναι καλά παραδείγματα αυτά εκτραχύνουν τον άνθρωπο τέτοιες καταστάσεις τον κάνουν κτηνώδη και τέτοιοι άνθρωποι δεν μας χρειάζονται. Ο Λαός μας δεν αξίζει τέτοια κατάντια δεν αξίζει τέτοιες προσβολές δεν αξίζει τέτοιες αναγνωρίσεις».

Ίσως θα πρέπει κάποια στιγμή να αναρωτηθούμε ποια είναι η πραγματική κατάρα και προσβολή που μαστίζει την κοινωνία και όλη την ανθρωπότητα. Η σεξουαλική επιλογή ή η θρησκευτική, όταν αυτή δεν έχει ούτε ιερό, ούτε όσιο; Κάτι για «αγάπη» γράφουν οι Γραφές, αυτή που δίδαξε ο Χριστός και τον σταύρωσαν…