Μητσοτάκης στα Οινόφυτα: Η ελληνική βιομηχανία υπάρχει και είναι εδώ (Εικόνες-Βίντεο)

Στα Οινόφυτα Βοιωτίας ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου μίλησε σε εκδήλωση με αφορμή τα εγκαίνια της νέας επένδυσης για το νέο υπερσύγχρονο τετραπλό θερμό έλαστρο που κάνει την ΕΛΒΑΛ, το δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο έλασης στην Ευρώπη.

“Η ελληνική βιομηχανία υπάρχει και είναι εδώ” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοάκης, στην ομιλία του, παρουσία και του υφυπουργού Ενέργειας, Γερασίμου Θωμά, στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ΕΛΒΑΛ. “Η αναγέννηση της ελληνικής μεταποίησης με έμφαση στη βαριά βιομηχανία αποτελεί στόχο της κυβέρνησης”, σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι ο τομέας έδειξε αντοχή και ευελιξία στην κρίση.

Αναφερόμενος στη βιομηχανία ΕΛΒΑΛ, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι “αποτελεί έναν αφανή πυλώνα της ελληνικής βιομηχανίας, γιατί το προϊόν που παράγει η έλαση σήμερα είναι ένα ενδιάμεσο προϊόν και γιατί η σεμνότητα των ιδιοκτητών τούς κάνει να κρατούν χαμηλό προφίλ”.

“Η ελληνική βιομηχανία υπάρχει και είναι εδώ σε αυτή τη βιομηχανία με τη μεγάλη ιστορία και τις ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές”, πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε φορώντας τη μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό.

Παρακολουθήστε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Η ΕΛΒΑΛ αποτελεί τον τομέα έλασης αλουμινίου της ElvalHalcor S.A. Η ElvalHalcor είναι ένας από τους πλέον κορυφαίους και αξιόπιστους κατασκευαστές προϊόντων αλουμινίου και χαλκού στον κόσμο και o μοναδικός παραγωγός έλασης αλουμινίου στην Ελλάδα.

newsit.gr