Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ: Το ρολόι μετρά αντίστροφα για την νίκη -Βλέπουμε μόνο συνοδοιπόρους.

Τις εργασίες του 11ου Εθνικού Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ άνοιξε το πρωί του Σαββάτου o Κυριάκος Μητσοτάκης.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε σαφές μήνυμα ενότητας των στελεχών της ΝΔ αλλά και προσέγγισης του νέου φορέα της κεντροαριστεράς κατά τον χαιρετισμό του.

Αφού έκανε ειδική αναφορά στον Κώστα Καραμανλή που όπως είπε έφερε τη ΝΔ στην εξουσία έπειτα από 11 χρόνια, στον Αντώνη Σαμαρά που όπως είπε μαζί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και στον κ. Μειμαράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε άνοιγμα στη Φώφη Γεννηματά και στον Σταύρο Θεοδωράκη οι οποίοι δίνουν το παρών στην έναρξη του συνεδρίου της ΝΔ.

«Το 11ο Συνέδριο στέλνει το μήνυμά του.  Είμαστε έτοιμοι. Έτοιμοι να φέρουμε ξανά την ελπίδα. Να φέρουμε την αξιοπρέπεια και την αυτοπεποίθηση. Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Και είμαστε όλοι εδώ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ συμπληρώνοντας πως το Συνέδριο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθε για να στείλει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα εκτός από την ειδική μνεία στην παλαιότερη φρουρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε και τους νέους που ενισχωρούν στους κόλπους της, προτείνοτάς τους παράλληλα να εργαστούν προκειμένου η χώρα να αλλάξει σελίδα. «Βλέπουν τη ΝΔ ως τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εκφράσει τις προσδοκίες των Ελλήνων», τόνισε και εστίασε στην παρουσία των πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά και του πρώην προέδρου του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Όλοι μαζί δίνουμε μήνυμα νίκης, ενότητας και μαχητικότητας. Προσήλωσης και πίστης σε μία παράταξη που τους τίμησε και την τίμησαν», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας τα στελέχη της ΝΔ ως των πυλώνα της συμμαχίας που θα φέρει στη χώρα τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. «Σκοπός του συνεδρίου μας είναι να αναδείξουμε τις πολιτικές που έχει ανάγκη η χώρα για την έξοδο από την κρίση. Να επικυρώσουμε τις αρχές και τις θέσεις, με τις οποίες είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε την Ελλάδα. Υπάρχει και άλλος δρόμος. Δε συμβιβαζόμαστε με τα ψέματα και τη φαυλότητα της σημερινής κυβέρνησης. Ο στόχος αυτός αφορά την ίδια την πατρίδα μας», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Άνοιγμα στην Κεντροαριστερά

«Είναι αλήθεια ότι ο χώρος που εκπροσωπείς Φώφη Γεννηματά ήταν ο ιστορικός αντίπαλος. Αλλά η εθνική ανάγκη της αντιμετώπισης της κρίσης μας έφερε πλάι-πλάι. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Βάλαμε την πατρίδα πάνω από τα κόμματα. Εξακολουθούμε να έχουμε σημαντικές διαφορές, όμως πιστεύω ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συμβάλλει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και στον εκσυγχρονισμό της Ελλάδος»,  σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις τις οποίες και χρειάζεται η Ελλάδα. «Συχνά δυσδιάκριτες οι διαφορές μας. Το Ποτάμι είναι μεταρρυθμιστικό, συνεπές και υπεύθυνο. Χαίρομαι για την παρουσία σου στο συνέδριο της ΝΔ», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ για τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Πηγή:  iefimerida.gr