Μια ένοπλη ληστεία σήμανε τον συναγερμό της… τρομοκρατίας στη Γαλλία

25.11.2015

Μια ληστεία, όπως τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν, έσπειρε τον πανικό στη Γαλλία, ξυπνώντας τις τραγικές μνήμες της 13ης Νοεμβρίου. Νέος συναγερμός σήμανε στην πόλη Ρούμπε, το βράδυ της Τρίτης από υπόθεση ομηρίας που βρισκόταν σε εξέλιξη, με τα ΜΜΕ να μεταδίδουν για  αρκετούς τραυματίες από πυροβολισμούς  δραστών εξοπλισμένων με αυτόματα.

Τελικά, όπως αποδείχθηκε αργότερα,  δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε κατοικία της πόλης, με κίνητρο τη ληστεία, και κράτησαν ομήρους του ενοίκους. Οι όμηροι απελευθερώθηκαν λίγο πριν από τις 11:30 το βράδυ (ώρα Ελλάδος).

«Προφανώς δεν πρόκειται για τρομοκρατία, όπως φαίνεται είναι μία υπόθεση ληστείας» δήλωσε αστυνομική πηγή στο Reuters, ενώ ο ανταποκριτής του γαλλικού iTELE μετέδωσε ότι «Ένα είναι βέβαιο, το περιστατικό δεν έχει καθόλου να κάνει με τρομοκρατία, πρόκειται για μία εγκληματική υπόθεση».

Η αστυνομία ενημερώνει ότι οι ένοπλοι είχαν ταμπουρωθεί σε μια οικία όπου διαμένει ένα ζευγάρι (ένας τραπεζικός διευθυντής και η οικογένειά του, ανέφεραν ορισμένες πηγές), στην οποία ετοιμάζονταν να κάνουν διάρρηξη και άρχισε η ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς αμέσως μόλις έφθασε η μονάδα αντιμετώπισης εγκλημάτων.

Τέλος καλό, όλα καλά, αφού δεν υπήρξαν θύματα ούτε τραυματίες, το περιστατικό αυτό όμως αποδεικνύει τον τρόμο που υπάρχει διάχυτος στη Γαλλία αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Μετά την 13η Νοεμβρίου τίποτα δεν είναι πια το ίδιο…