Μια αμφιλεγόμενη δημοσκόπηση, μια απελπισμένη συμμαχία και ένα ακλόνητο φαβορί ο Θωμάς Ρούσσης

 

Απέλπιδες προσπάθειες γίνονται για να φέρουν τη «Δυναμική Πολιτεία» κυρίαρχη στις Δημοτικές εκλογές. Πρώτα με μια αμφιλεγόμενη δημοσκόπηση που δεν έπεισε κανέναν για την εγκυρότητα της, πριν ακόμα αυτή δημοσιοποιηθεί. Στη συνέχεια με μια Ιστορική Συμμαχία των πέντε, που το μόνο που κατάφερε ήταν να καταστρέψει πολιτικά αυτούς που εισχώρησαν στους κόλπους της δημοτικής παράταξης.

Το έργο επαναλαμβάνεται όπως στις Δημοτικές Εκλογές του 2014.  Στόχος ο Θωμάς Ρούσσης, που τότε πολεμήθηκε όσο κανείς, από μια εφημερίδα που κυκλοφορεί στον Ωρωπό περιστασιακά και κατά βάση προεκλογικά. Η οποία καμία σχέση δεν έχει με την αλήθεια όσων διαδραματίζονται στο Δήμο Ωρωπού, αφού δεν παρακολουθεί τις τοπικές εξελίξεις. Η ίδια εφημερίδα εμφανίστηκε στον Ωρωπό και τώρα, μέσα στα Χριστούγεννα, δημοσιεύοντας μια αμφιλεγόμενη δημοσκόπηση που γέννησε πολλά ερωτηματικά, όσον αφορά την εγκυρότητα των στοιχείων της, το ποιος την «παρήγγειλε» και ποιος την χρηματοδότησε.

Προφανώς ο Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» ήταν καλός, αφού η δημοσκόπηση στόχο είχε να χτυπήσει και πάλι τον Δήμαρχο Θωμά Ρούσση, ο οποίος είναι και το μεγάλο φαβορί των προσεχών δημοτικών εκλογών. Παράλληλα η ίδια έρευνα ανέβαζε κατά πολύ τα ποσοστά του Γιώργου Γιασημάκη, «θάβοντας» τους υπόλοιπους υποψήφιους σαν να μην υπήρχαν. Άραγε τυχαίο;

Για να έχει υψηλό ποσοστό ο επικεφαλής της Δυναμικής Πολιτείας, έπρεπε ή να μην υπάρχουν άλλοι αντίπαλοι υποψήφιοι ή να τους απορροφήσει. Αυτό και έκανε. Τους πιο αδύναμους τους απορρόφησε και τους εξαφάνισε πολιτικά μέσα από την περιβόητη Ιστορική Συμμαχία απελπισίας των πέντε στον Αυλώνα.

Του ξέφυγε όμως ο Διονύσης Καμπιώτης, ο οποίος με σταθερότητα θέσεων και στόχων δεν έπεσε στην παγίδα, παρά συνεχίζει δυναμικά και αξιοπρεπώς να διεκδικεί το Δημαρχιακό θώκο. Ελεύθερος σκοπευτής, φυσικά, παραμένει και ο λαοφιλής Μιχάλης Χασιώτης της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού.

Και φυσικά έμεινε απέναντι ο μεγάλος αντίπαλος, ο Δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης, ο οποίος παραμένει ακλόνητος, όσα χτυπήματα κι αν δεχθεί κάτω από τη ζώνη. Ο άνθρωπος που έχει ηγετικά χαρακτηριστικά τα οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ο Γιώργος Γιασημάκης και στην αναμέτρηση ένας εναντίον ενός ήταν χαμένος. Για αυτό έπρεπε να ενωθούν πέντε εναντίον ενός, μήπως και αλλάξει το αποτέλεσμα,  μόνο που πάλι το ίδιο θα είναι.

Μένει λοιπόν να δούμε τι άλλο θα σκεφτεί η ομάδα του Γιώργου Γιασημάκη για να φαντασιωθεί εκλογικές επιτυχίες, μήπως και κρατήσει ο επικεφαλής της Δυναμικής Πολιτείας το ποσοστό των ψηφοφόρων του, οι οποίοι βλέπουν να στήνεται μια αλλόκοτη συνεργασία, την οποία ονόμασαν  Ιστορική Συμμαχία. Μόνο που ακόμα, η απελπισμένη συμμαχία, δεν μας έχει πείσει για τις προθέσεις της, αν η διάθεση προσφοράς είναι για το κοινό ή για το προσωπικό καλό.

Γιατί, αλήθεια, ποιος θα καταφέρει να κουμαντάρει τον Πύργο της Βαβέλ που έχτισαν; Θα φτάσουν μέχρι τις εκλογές ενωμένοι ή ο Πύργος θα καταρρεύσει, λόγω έλλειψης στατικότητας που θα προκαλέσουν οι εσωτερικές τριβές;