Μια ανθρώπινη ζωή και μια αγνοούμενη, ο χειρότερος απολογισμός της χθεσινής κακοκαιρίας

23.10.2015

 

 

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα Παρασκευή

 

Έναν νεκρό άνδρα και μια αγνοούμενη γυναίκα άφησε πίσω της η χθεσινή σφοδρή νεροποντή.  Το μεσημέρι ανεμοστρόβιλος χτύπησε με το πέρασμα του πάνω από τα Τουρκοβούνια. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν μεγάλη καθώς κατά τη διάρκεια όλου του 24ώρου δέχθηκε 3.500 κλήσεις μόνο από την Αττική.

 

Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του βρέθηκε εγκλωβισμένος μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του στην οδό Αριστοτέλους στο Μενίδι, ενώ στο Καματερό λίγες ώρες μετά την κατάρρευση κτιρίου, εξ αιτίας των βροχοπτώσεων, βρέθηκε το αυτοκίνητο μιας γυναίκας στο ρέμα της Πικροδάφνης, η ίδια όμως αγνοείται. Οι έρευνες για τον εντοπισμό της συνεχίζονται.

 

Οι δύο περιοχές, Μενίδι και Καματερό, δέχθηκαν τα μεγαλύτερα πλήγματα της κακοκαιρίας, καθώς επίσης και όλη η περιοχή των δυτικών προαστίων της Αττικής. Μεγάλες καταστροφές σε οικίες, υπόγεια, καταστήματα αλλά και αγροτικές καλλιέργειες έγιναν στην Πελοπόννησο, ιδιαίτερα στους Νομούς Ηλίας και Αχαΐας.

 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ προβλέπεται η κατά τόπους  χαλαζόπτωση. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να υποχωρούν από αύριο Σάββατο.