Μια ξεχωριστή συνάντηση μουσικών μέσω Skype-Από το Φαράγγι του Βίκου στον Ωρωπό (Βίντεο)

Στην Ελλάδα του 2020 είναι πολύ αισιόδοξο να βλέπουμε νέους ανθρώπους, στο ξεκίνημα της ζωής τους, να προσπαθούν να διατηρήσουν και να διαδώσουν την ελληνική παράδοση και τον πολιτισμό.

Με σεβασμό απέναντι στις μνήμες του παρελθόντος, που αντανακλούν την Ελλάδα του χθες, τις ρίζες και το απόσταγμα πολλών δεκαετιών, καταφέρνουν να ενώσουν το παλιό με το καινούριο.

Σε αυτά τα μονοπάτια της παράδοσης περπατούν με σταθερό βηματισμό τρεις νεαροί μουσικοί, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού και των Αθηνών, οι οποίοι είχαν την έμπνευση να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο μουσικό βίντεο.

Παντρεύοντας τα σύγχρονα μέσα με την παράδοση, κατάφεραν να μας παρουσιάσουν ένα εξαιρετικό κράμα μουσικής και εικόνας, σε μια ιδιαίτερη μουσική συνάντηση μέσω Skype.

Ο Γαβριήλ Τότσικας απλώνει τους ήχους του κλαρίνου του στο Φαράγγι του Βίκου, στην καρδιά της Ηπείρου, συγχρονισμένος με τον Γιάννη Τούσια και τον Χαράλαμπο Αλεξόπουλο που παίζουν τα παραδοσιακά μουσικά τους όργανα από τον Ωρωπό στο Cottage Studio.

Ένα εγχείρημα εξαιρετικά δύσκολο, αφού έπρεπε οι τρεις μουσικοί να συγχρονιστούν λόγω της καθυστέρησης του ήχου στο Skype. Κι όμως κατάφεραν να μας ταξιδέψουν μέσα από υπέροχα πλάνα επενδεδυμένα με την Ηπειρωτική μουσική.

Ο Γαβριήλ, ο Γιάννης και ο Χαράλαμπος, γνωρίστηκαν στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, όπου παίζουν μουσική μέχρι και σήμερα, συνοδεύοντας τα παραδοσιακά μουσικά τμήματα. Οι τρεις μουσικοί επισημαίνουν ότι η υπεύθυνη του ΚΕΔ Οινοφύτων κα Σοφία Λιάπη είναι πάντα δίπλα τους και τους στηρίζει, ενώ η σοβαρή και ποιοτική δουλειά που γίνεται στο Κέντρο είναι ευρέως γνωστή και αξιέπαινη.

Το βίντεο επιμελήθηκε ο Σπύρος Τάπας από το κανάλι Upstories και η επεξεργασία ήχου και το thumbnail έγιναν στο Cottage Studio Halkoutsi.

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, με την ελπίδα ότι τέτοιου είδους προσπάθειες θα συνεχίσουν να γίνονται.

Απολαύστε το βίντεο: