Μιχάλης Τόλιας: Επιτύχαμε ακόμα έναν στόχο μας!

 

Ο κ. Μιχάλης Τόλιας,  Δημοτικός Σύμβουλος Ωρωπού και Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος, με ανάρτησή του σήμερα το πρωί στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook, εκφράζει στους δημότες του Ωρωπού, την άποψη του για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για δημιουργία ΧΥΤΥ σε Κορωπί και Μέγαρα και όχι στο λατομείο Ντουμάνι στο Πολυδένδρι.

Η ανακοίνωση του κ. Μ. Τόλια έχει ως εξής:

Με αφορμή του από 2/10/2018 δημοσιεύματος της «Καθημερινής», για την δημιουργία ΧΥΤΥ σε Κορωπί και Μέγαρα, καθώς και τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ωρωπού στις 3/10/2018, θα ήθελα να εκφράσω την άποψη μου ως Δημοτικός Σύμβουλος αλλά και ως Δημότης, απέναντι σε ένα θέμα, που στο βωμό της μικροπολιτικής, προβλημάτισε και δίχασε τους δημότες του Δήμου μας.

Η απόφαση της Ε.Δ.Σ.Ν.Α. (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής, Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αττικής) και της Περιφέρειας Αττικής να δημιουργηθούν δύο νέα ΧΥΤΥ, στα λατομεία Κυριακού στο Κορωπί και Σταμέλου στα Μέγαρα, βάζει φραγμό στο φημολογούμενο θέμα, που ήθελε την χωροθέτηση ΧΥΤΥ, στο ανενεργό λατομείο Ντουμάνι, στο Πολυδένδρι.

Με αυτή τη εξέλιξη μπαίνει τέλος σε μια φημολογία που οδήγησε μέρος της αντιπολίτευσης σε ακραίες συμπεριφορές και καταγγελίες κατά της Δημοτικής Αρχής, που την κατηγορούσε ότι συμφωνούσε με την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να δημιουργηθεί ΧΥΤΥ στο ανενεργό λατομείο Ντουμάνι. Η αλλαγή του αρχικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής οφείλεται στη συστηματική προσπάθεια την οποία κατέβαλε, όλους αυτούς τους μήνες, ο Δήμος Ωρωπού, κατά τους οποίους κατέθεσε αδιάσειστα επιχειρήματα και τεκμηριωμένες θέσεις, που απαγόρευαν την υλοποίηση του ΧΥΤΥ στο Ντουμάνι.

Η επιχειρηματολογία αυτή έγινε αποδεκτή, διακαιώνοντας τον Δήμο Ωρωπού αλλά και το δίκαιο αγώνα των κατοίκων του Πολυδενδρίου, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η Δημοτική Αρχή λειτουργεί πάντα με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και τη διασφάλιση της υγείας τους.
Αυτό, προφανώς, δεν αρέσει σε ορισμένους της Αντιπολίτευσης που συνεχίζουν να υπονομεύουν το έργο της Δημοτικής Αρχής. Δυστυχώς όμως κύριοι για σας…

Επιτύχαμε ακόμα έναν στόχο μας!