Μιχάλης Τόλιας: «Η αλήθεια με πράξεις»

 

Σκληρή απάντηση  δίνει ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος  κ. Μιχάλης Τόλιας  στον Επικεφαλής της «Δυναμικής Πολιτείας»  κ. Γιώργο Γιασημάκη για όσα ανέφερε, σε συνέντευξή του, σε τοπική εφημερίδα, όπου αμφισβητεί έντονα το έργο του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος για τον πολιτισμό.

Ο κ. Τόλιας με ανάρτησή του στην προσωπική ιστοσελίδα του στο Facebook με τίτλο «Η αλήθεια με πράξεις» αναφέρει:

«Η Αλήθεια με πράξεις

Διαβάζοντας τη συνέντευξη του κ. Γιώργου Γιασημάκη στην εφημερίδα «Ο Φάρος», θα ήθελα να σχολιάσω κάποια σημεία που αναφέρονται στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο «μονίμως απών» από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ωρωπού, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα, την πλήρη άγνοια του για το τι ακριβώς συμβαίνει στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Από ότι φαίνεται στοχεύει να βυθίσει πολιτιστικά το Δήμο Ωρωπού στο σκοτάδι, καθώς με στόμφο αναφέρει ότι οι Δημότες θα διοργανώνουν με τους Συλλόγους πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Μήπως έχει σκοπό να μεταφέρει εκτός από το διοργανωτικό αλλά και το οικονομικό βάρος σε αυτούς, χωρίς τη συμμετοχή του Δήμου;

Παράλληλα τονίζει ότι θα κάνει συνδιαμόρφωση και συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, όταν εδώ και τρία χρόνια αυτό έχει γίνει πράξη. Προφανώς ξεχνάει το «Ταξίδι στις Γεύσεις», το «Αντάμωμα των Χορευτικών», «το Άναμμα των Χριστουγεννιάτικων δέντρων» και πολλές ακόμα πολιτιστικές εκδηλώσεις, που συνδιοργάνωσε το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος με τους Συλλόγους.

Με αλαζονεία χαρακτηρίζει «πανηγυράκια» τις δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες, στο πλαίσιο του θεσμού «Πολιτιστικό Καλοκαίρι», συνδιοργανώνονται με όλους τους τοπικούς Συλλόγους, σε κάθε Δημοτική Ενότητα, απαξιώνοντας το έργο τους και το γεγονός ότι προάγουν τον Πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα σε όλα τα χωριά μας. Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι δίνουν χρώμα, ψυχαγωγία και διασκέδαση στους συνδημότες μας.

Ξεχνάει, επίσης, τα εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Νέων Παλατίων, που με μεγάλες προσπάθειες του Ν.Π.Δ.Δ. κατάφερε να λειτουργήσει. Ένα Μουσείο-κόσμημα της ίδιας του της γενέτειρας, που ούτε εκεί παρευρέθηκε. Φυσικά παρέρχεται και την ανακαίνιση των Παλαιών Φυλακών Ωρωπού, όπου δημιουργήθηκε η Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Τέχνης και Πολιτισμού» γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτιστική ιστορία του χώρου. Η απουσία του ήταν έκδηλη ακόμα και στην «Έκθεση Βιβλίου», η οποία διοργανώθηκε ξανά μετά από δέκα χρόνια και έγινε θεσμός. Αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό για να τον ευαισθητοποιήσει πολιτιστικά.

Η πολιτιστική ζωή του Δήμου Ωρωπού έχει γυρίσει σελίδα. Το έργο που επιτελείται από το Ν.Π.Δ.Δ. είναι πολυσχιδές και αναδεικνύει ισόρροπα όλες τις Δ.Ε. του Δήμου μας. Δώσαμε ζωή σε όλα τα χωριά μας με προγραμματισμό, χωρίς ακρότητες και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Για πρώτη φορά κάναμε πρωταγωνιστές του πολιτισμού τους Συλλόγους του Δήμου μας, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους στην παράδοση του τόπου. Αγκαλιάσαμε όλους τους Δημότες μας σε κάθε γωνιά του Δήμου γιατί έχουν δικαίωμα στη ψυχαγωγία, στη διασκέδαση και στον πολιτισμό. Αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε.

Οι πολίτες κρίνουν το έργο μας με την στήριξη που μας δίνουν και την διαρκή παρουσία τους σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου.

Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε, για τις «πρωτότυπες» προτάσεις σας, ενημερωθείτε πρώτα. Μέχρι να σκεφτείτε ποια είναι τα σχέδια σας για το Δήμο, κάποιοι άλλοι μπορεί να σας έχουν προλάβει.