Μιχάλης Τόλιας: “Η Δημοτική Αρχή γυρνάει την πλάτη σε όσους δεν έχει πια ανάγκη”

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Ωρωπού κ. Μιχάλης Τόλιας, με αφορμή την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει τον αγώνα 38 συμβασιούχων που εργάζονται στη Δομή της Μαλακάσας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πολλές φορές συναντάμε ανθρώπους που άλλα λένε, όταν είμαστε παρόντες και άλλα όταν λείπουμε.

Είναι λυπηρό να διαπιστώνεις πόση υποκρισία μπορεί να κρύβεται πίσω από τις ανθρώπινες σχέσεις, ιδίως, όταν είσαι εμπλεκόμενος και με την πολιτική!!! Προφανώς, στην περίπτωση αυτή, δεν μιλάμε για ανθρώπινες σχέσεις, αλλά για σχέσεις συμφέροντος!!!

Ένα τρανταχτό παράδειγμα τέτοιας συμπεριφοράς  διαδραματίστηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, του Δήμου Ωρωπού την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, όταν η παρούσα δημοτική αρχή, με περίσσια ευκολία, θέλησε να πετάξει στο δρόμο τους 38 εργαζόμενους της Δομής της Μαλακάσας, καθώς αρνήθηκε να στηρίξει τον αγώνα τους, ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους. Όταν οι ίδιοι μάλιστα προεκλογικά έταζαν θέσεις εργασίας για Δήμο μεγέθους Θεσσαλονίκης. Τότε   ήταν καλά;

Η πρώτη δικαιολογία για την στάση τους αυτή ήταν ότι με αυτό τον τρόπο υπάρχει πιθανότητα «μονιμότητας» της Δομής της Μαλακάσας. Μια Δομή, που  για  την ύπαρξη της χρεώνουν την πρώην Δημοτική Αρχή του κ. Θωμά Ρούσση, όταν άκουσον-άκουσον, σε αποστροφή του λόγου, κατά την εισήγηση τους, ανέφεραν ότι το στρατόπεδο, όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες της Μαλακάσας, ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως άλλωστε γίνεται και με όλα τα Κέντρα Φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα!!! Επιβεβαιώνοντας έτσι, με τα λεγόμενα τους, ότι το Υπουργείο και οι αρμόδιοι φορείς όχι μόνο δεν έλαβαν υπόψη τους την άποψη της Δημοτικής Αρχής του κ. Ρούσση, αντιθέτως την απαξίωσαν, καθώς ήταν οι μόνοι υπεύθυνοι που είχαν δικαίωμα να πάρουν αποφάσεις, όπως το φωνάζαμε  όλα αυτά τα χρόνια!!!

Η δεύτερη δικαιολογία ήταν  η γνωστή, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι!!! Η πραγματικότητα είναι μια και πέρα για πέρα αληθινή. Οι άνθρωποι όταν δεν σε χρειάζονται, φανερώνουν τον πραγματικό τους εαυτό!!! Η προεκλογική περίοδος τελείωσε, μαζί και με τις υποσχέσεις της Δημοτικής Αρχής. Πλέον όσους δεν έχει ανάγκη τους γυρίζει την πλάτη!!!

Εύχομαι στους εργαζόμενους καλή δύναμη στον αγώνα τους, να δικαιωθούν και να παραμείνουν στις θέσεις εργασίας  τους!!!».