Μνημόνιο συνεργασίας με την OMNIBUS ALERT

22.1.2016

Μια ακόμα υπηρεσία για την στήριξη των παιδιών δραστηριοποιείται από την Επιστημονική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Omnibus”.

Χθες υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας, στο πλαίσιο λειτουργίας της υπηρεσίας “OMNIBUS ALERT”, με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη.

Η εν λόγω υπηρεσία αφορά στην παροχή ψυχολογικής στήριξης, νομικής συμβουλευτικής και έκδοσης κοινωνικού συναγερμού “OMNIBUS ALERT” σε περιστατικά: α) εξαφάνισης ευάλωτων ενηλίκων 18-60 ετών, και β) εντοπισθέντων ευάλωτων ενηλίκων αγνώστων στοιχείων, με απώτερο σκοπό την έγκαιρη και ασφαλή επανασύνδεσή τους με το οικογενειακό τους περιβάλλον. Η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν από την ΑΜΚΕ Omnibus.

Η εθελοντική Οργάνωση Omnibus (“Για Όλους”) ιδρύθηκε το 2013, εδρεύει στην Αττική και είναι μια εθελοντική Οργάνωση με διεθνείς συνεργασίες. Αποτελείται από νέους κοινωνικούς επιστήμονες (κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, νομικούς, πολιτικούς επιστήμονες, εκπαιδευτικούς) και πέραν της υπηρεσίας “OMNIBUS ALERT” στοχεύει στην προώθηση του ερευνητικού έργου επί του κοινωνικού φαινομένου των εξαφανίσεων, ευρήματα του οποίου θα αξιοποιηθούν σε καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.

Περισσότερες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις έκδοσης του κοινωνικού συναγερμού OMNIBUS ALERT παρέχονται στους ενδιαφερόμενους πολίτες και φορείς τηλεφωνικά στη Γραμμή Βοήθειας “OMNIBUS Helpline: 801 700 7707” και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα www.omnibus.gr, όπου αναρτάται δημοσίως και το ακριβές περιεχόμενο του Μνημονίου Συνεργασίας.