Μουζάλας: Έχω θέσει την παραίτησή μου στη διάθεση Τσίπρα

Στο Μαξίμου μετέβη ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας για να υποβάλει την παραίτησή του.

Η Αθήνα είχε προτείνει τον κ. Μουζάλα προ ημερών για τη θέση του επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, θεωρώντας την υποψηφιότητα αυτή «υψηλού συμβολισμού».

Όπως ειδικότερα αναφερόταν σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί υψηλού συμβολισμού την υποψηφιότητα αυτή, σε μία στιγμή που η ήπειρος μας βρίσκεται εμπρός σε ένα υπαρξιακό δίλημμα: θα συνεχίσει να είναι η πατρίδα των αγώνων για την ελευθερία ή θα υποκύψει στο ανερχόμενο κύμα εσωστρέφειας, ξενοφοβίας και σωβινισμού;».

Επίσης, σημειώνεται πως, έχοντας δώσει έμπρακτα δείγματα γραφής για την προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών, αλλά και των μειοψηφιών, η Ελλάδα αντιμετωπίζει ως το βασικότερο διακύβευμα της περιόδου που διανύουμε την επιβεβαίωση του φιλελεύθερου και δημοκρατικού χαρακτήρα των Ευρωπαϊκών πολιτικών και έχει την πεποίθηση ότι η εκλογή του κ. Μουζάλα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, μέρος των αρμοδιοτήτων που κατείχε μέχρι σήμερα ο κ. Μουζάλας θα αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ διαδικαστικά θέματα θα μεταβιβαστούν στο υπουργείο Εσωτερικών.

eleftherostypos