Μουζάλας – Μητσοτάκης: Το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα

1.2.2016

Εθνικό θέμα χαρακτήρισαν το προσφυγικό ο Αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή τους, σήμερα, για περίπου μιάμιση ώρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη, στο πλαίσιο σειράς ευρύτερων ενεργειών που θα κορυφωθούν με την παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στις Βρυξέλλες στα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για καθυστερήσεις, ενώ ο κ. Μουζάλας σημείωσε πως «υπήρξε εξαιρετική σύγκλιση όσον αφορά ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα και χρειάζεται μια κοινή αντιμετώπιση».

Ο κ. Μουζάλας επισήμανε πως αν και υπήρξαν διαφωνίες, συνάντησε «κλίμα και προσπάθεια σύγκλισης και η κριτική που έγινε ήταν μέσα στα όρια της αξιοπρέπειας που πρέπει να διακρίνει την όποια διαφορά υπάρχει σε αυτά τα πράγματα. Το μήνυμα είναι ότι το προσφυγικό είναι εθνικό θέμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε στον κ. Μουζάλα πως το θέμα έχει εθνικές διαστάσεις, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει.

Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να μην υλοποιηθούν οι απειλές για έξοδο της χώρας από τη Σένγκεν, αλλά και να προχωρήσουν άμεσα οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στους εταίρους.

Σε μια πρώτη συζήτηση με τους πολιτικούς συντάκτες ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε πως η ΝΔ θεωρεί χαμένο το πρώτο εξάμηνο για το προσφυγικό λόγω ιδεοληψίας, αμηχανίας και απραξίας της κυβέρνησης.

«Ασκήθηκε κριτική για την πολιτική της κυβέρνησης το πρώτο εξάμηνο. Το θεωρούμε χαμένο εξάμηνο για το προσφυγικό, λόγω ιδεοληψίας, αμηχανίας και απραξίας. Τώρα, έχουμε μία καινούργια κατάσταση. Η ένταση και το εύρος του ζητήματος τού έχουν δώσει εθνικές διαστάσεις. Διαπιστώθηκαν συγκλίσεις και αποκλίσεις. Η ΝΔ θα συμβάλει και έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστεί αυτό το κρίσιμο για τη χώρα ζήτημα» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, ενημερώνοντας πως θα υπάρξει αναλυτική δήλωση του προέδρου της ΝΔ.