Μπάχαλο με τα Τοπικά Συμβούλια και τις αποφάσεις στο Δήμο Ωρωπού

Το να μην γνωρίζεις είναι θεμιτό. Το να μην θέλεις να μάθεις και να λειτουργήσεις νόμιμα και με βάση τους νόμους και τον Δημοτικό Κώδικα, εκθέτοντας το Δήμο και προκαλώντας πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του για λόγους εκδίκησης, είναι, τουλάχιστον, τραγικό.

Πέρασαν σαράντα μία ημέρες από την ανάληψη της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ωρωπού και ακόμη να αποκατασταθεί η τάξη και να λειτουργήσουν τα Τοπικά Συμβούλια..

Μετά από ερώτημα του πρώην Δημάρχου κ. Θωμά Ρούσση στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο, για το τι θα κάνει ο νέος Δήμαρχος ,αναφορικά με τα Τοπικά Συμβούλια κι αν θα τους δοθεί Γραμματειακή υποστήριξη και γραφεία η απάντηση ήταν ότι άμεσα το ζήτημα θα λυθεί.

Παρά ταύτα το κρυφτούλι συνεχίζεται. Όντως ο κ. Γιασημάκης έδωσε Γραμματειακή υποστήριξη στους Προέδρους των Τοπικών. Γραφεία όμως; Κενό!  Από τον  Άννα  στον Καίφα!!! Θα ορίσουν λέει στην ανάρτησή του στη Διαύγεια οι κατά τόπους Αντιδήμαρχοι ή Εντεταλμένοι Σύμβουλοι…τους χώρους. Εκτός από το Χαλκούτσι που δεν υπάρχει καμία παρατήρηση.

Ενδεχομένως, να επιλεγούν χώροι όπως καφενεία, καφετέριες ταβέρνες η ακόμα και παγκάκια σε πλατείες η στάσεις του ΚΤΕΛ. Και που να πάμε και στις αρμοδιότητες.  Εκεί θα πέσει γέλιο.

Δυστυχώς αυτά είναι, τουλάχιστον, προσβλητικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και γελοιοποιούν τον τόπο και τη δημοκρατική του πορεία. Αποτελούν πισωγυρίσματα σε άλλες εποχές που δεν συνάδουν με τη διάθεση όλων για πρόοδο και ανάπτυξη.

Οι εκλογές τελείωσαν. Κάποιοι ας το αντιληφθούν. Έχασαν σε τοπικό επίπεδο; Έχασαν. Ας συνομολογήσουν την ήττα τους και ας συνταχθούν στο πλάι αυτών που ψήφισαν οι τοπικές κοινωνίες να τους κυβερνήσουν. Χαλίφηδες και φεουδάρχες δεν υπάρχουν στην χώρα μας. Τουλάχιστον ακόμα. Το μόνο που  γίνεται  με τέτοιες ρεβανσιστικές τακτικές είναι να καταστρέφεται ο τόπος.

Κύριε Δήμαρχε, δέστε την συμπεριφορά προς τα Τοπικά Συμβούλια της νέας Δημάρχου Χαλκιδαίων κας Βάκα και θα καταλάβετε. Παράδειγμα προς μίμηση, από ποια νέα αυτοδιοικητική που θέλει ο Τόπος της να πάει μπροστά. Συμβουλευτείτε την αν χρειάζεται. Δεν είναι κακό. Απλά η κα Βάκα έκλεισε τις εκλογές στις 2 Ιουνίου και πάνε όλοι μαζί μπροστά. Μήπως για αυτό η Χαλκίδα προοδεύει και ο Ωρωπός μαραζώνει, φθίνει και σβήνει;

Όπως και με τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων οι οποίες, σχεδόν, όλες είναι παράτυπες με αποτέλεσμα να επιστρέφονται από την Αποκεντρωμένη και να επαναλαμβάνονται οι διαδικασίες γιατί κάποιοι θέλουν να εμφανίζονται ως νέοι Σόλωνες ή Δράκοντες. Μόνο που ερμηνεύουν τους νόμους κατά το δοκούν και πέφτουν στη φάκα της διοικητικής ανομίας.

Επιτέλους σοβαρότητα και υπευθυνότητα κ. Γιασημάκη. Δεν είναι κακό να μην τα γνωρίζετε όλα. Κακό είναι να σας το επισημαίνει  τος σωστό η Αντιπολίτευση και σεις να μην την ακούτε.

Και μην ξεχνάτε τι είπατε στην «ενθρόνισή» σας «Θα πάμε όλοι ενωμένοι»!!!

Θέλει αρετή και τόλμη η διοίκηση κύριε Δήμαρχε…!