Μπακογιάννης: «Η Περιφέρεια αραιώνει και αποδεκατίζεται» – Ποιες οικογένειες δικαιούνται 120 ευρώ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσω της κοινωνικής δομής «Γέφυρα» στηρίζει και ενισχύει οικονομικά τις οικογένειες που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια, αλλά επιμένουν να μεγαλώνουνε.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη «από το 2015 μέχρι και το 2016 στην Στερεά χάσαμε ένα ολόκληρο χωριό, ένα ολόκληρο χωριό 2000 ανθρώπων γιατί αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο πρόβλημα υπογεννητικότητας. Το νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας είναι το δημογραφικό»

Χθες, Τρίτη 24 Απριλίου, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε πως θα δοθούν κουπόνια (voucher) αξίας 120 ευρώ σε οικογένειες για τα μέλη που γεννήθηκαν μετά την 01/01/2017 μέχρι και σήμερα.

Το πρόγραμμα στηρίζει οικονομικά ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας.

Με δηλώσεις του ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Θεμιστοκλής Χειμάρας, ενημερώνει το κοινό πως τα κουπόνια θα εξαργυρωθούν από καταστήματα βρεφικών ειδών της περιοχής ώστε να ενισχυθεί και η τοπική οικονομία και καλεί ανοιχτά τόσο τους ωφελούμενους της δράσης να υποβάλλουν αιτήσεις όσο και τις επιχειρήσεις να εγγραφούν στο μητρώο που θα δημοσιευθεί στο site της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες των παιδιών που γεννήθηκαν από 01/01/2017 μέχρι και σήμερα.