Μυστικός ή Φανερός Δείπνος, για την υποψηφιότητα Κων/νου Δέδε, χθες βράδυ στον Κάλαμο;

Οι Αυτοδιοικητικοί «Μυστικοί Δείπνοι» έχουν αρχίσει να γίνονται σύνηθες φαινόμενο στο Δήμο Ωρωπού, παρά το γεγονός ότι οι εκλογές απέχουν ακόμη χρονικά πολύ. Ο νέος  εκλογικός νόμος, της απλής αναλογικής, αναδιατάσσει το πολιτικό γίγνεσθαι και  έχει φέρει όλους τους ενδιαφερόμενους σε θέση μάχης αναζητώντας στίγμα στη πολιτική σκακιέρα.

Χθες το βράδυ, σε γνωστή κατοικία στον Κάλαμο, εθεάθησαν αρκετά αυτοκίνητα μελών της Δημοτικής Αρχής, όπου σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, μια ακόμα κρίσιμη συνάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι στα δημοτικά πράγματα, πιθανές υποψηφιότητες στις εκλογές αλλά και συνεργασίες.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η πλειοψηφία των μελών της συνάθροισης προέρχονταν από την ευρύτερη περιοχή του Καλάμου και του Καπανδριτίου. Υπάρχει το ενδεχόμενο η συζήτηση να είχε να κάνει με την υποψηφιότητα του νυν Αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Δέδε, ως επικεφαλής μιας νεοσύστατης δημοτικής παράταξης.

Αυτό είναι ένα πολιτικό σενάριο που ακούγεται πολύ τον τελευταίο καιρό, καθώς βάσει του νέου εκλογικού νόμου, η αυτοδυναμία μιας δημοτικής παράταξης είναι δύσκολη, οπότε θα χρειαστούν «ενισχύσεις» που θα εξασφαλίσουν εύρυθμες συνεργασίες.

Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, θα παίξει η συμμετοχή ή όχι του Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Βελτανιώτη στην νέα παράταξη που πιθανολογείται ότι θα δημιουργηθεί.  Ο κ. Δ. Βελτανιώτης είναι ένα έμπειρο  πρόσωπο, με μακρά θητεία στα πολιτικά και αυτοδιοικητικά δρώμενα της περιοχής, με ισχυρή επιρροή στην περιοχή του Καπανδριτίου, του Καλάμου αλλά και των Αφιδνών.

Μια ακόμα παράμετρος είναι η επιλογή που θα κάνει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Πέππας, σχετικά με το πιο ψηφοδέλτιο θα διαλέξει, ο οποίος ακόμα δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις στο «Όραμα Δημιουργίας», με την πρόταση αλλαγής του επικεφαλής.

Φυσικά, μεταξύ «τυρού και αχλαδίου», κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εξετάστηκε και η γενικότερη πορεία της Δημοτικής Αρχής, το έργο της μέχρι σήμερα αλλά και οι κινήσεις που γίνονται στις άλλες δημοτικές παρατάξεις.

Η συνάθροιση ολοκληρώθηκε μετά την πρώτη πρωινή και όπως φαίνεται θα ακολουθήσουν και άλλες διαβουλεύσεις μέχρι τη λήψη των τελικών αποφάσεων.

Βεβαίως,  ανάλογες νυχτερινές συναθροίσεις μελών της Δημοτικής Αρχής  έχουν, κατά καιρούς, πραγματοποιηθεί στο Συκάμινο αλλά και στον Αυλώνα.