Μυτιλήνη: Ναυαγοσώστες επιτέθηκαν άγρια στον φωτορεπόρτερ Άρη Μεσσίνη

4.12.2015

Επίθεση από μέλη της ομάδας ναυαγοσωστών Lifeguard Hellas, που συνδράμουν στην διάσωση προσφύγων στη Λέσβο, δέχτηκε την Παρασκευή ο βραβευμένος φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Άρης Μεσσίνης.

Όπως κατήγγειλε μέσω Facebook ο επίσης φωτορεπόρτερ πατέρας του, Δημήτρης Μεσσίνης, ναυαγοσώστες, -τους οποίους χαρακτηρίζει «φασιστοειδή»- ξυλοκόπησαν τον γιο του γιατί «ασκούσε ελεύθερα και σε δημόσιο χώρο το επάγγελμά του (φωτογράφιζε άφιξη προσφύγων)». Ακόμη καταγγέλλει ότι από την επίθεση καταστράφηκε η κάμερα.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του στο Facebook ο Δημήτρης Μεσσίνης αναφέρει:

«Φασιστοειδή ντυμένα ναυαγοσώστες… Θαυμάστε τους Χτύπησαν τον Αρη Μεσσίνη χωρίς έλεος γιατί ασκούσε ελεύθερα και σε δημόσιο χώρο το επάγγελμά του (φωτογράφιζε άφιξη προσφύγων)… Ο φουσκωτός (που έσπασε και την μηχανή που κατέγραψε αυτές τις εικόνες) κρατείται ήδη. Οι υπόλοιποι κρυμμένοι στα λαγούμια να γλιτώσουν το αυτόφωρο… Δυστυχώς όπως είπα δεν φαίνεται η συνέχεια διότι η κάμερα καταστράφηκε και η φωτογράφος χτυπήθηκε επίσης».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορπόρτερ Ελλάδας Μάριος Λώλος αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook: 

«Δεν μας φτάνουν τα κλειστά σύνορα για τους πρόσφυγες, οι ψαράδες της Λέσβου που θα ψαρεύουν νεκρά μικρά παιδιά στο τέλος, έχουμε και τους ελληναράδες σωτήρες ναυαγοσώστες που θυμήθηκαν να το παίξουν ήρωες στα στερνά δέρνοντας φωτορεπόρτερ…..»

 O ίδιος ο Άρης Μεσσίνης αρκέστηκε σε ένα tweet: 

«To all. A HUGE THANK FOR THE SUPPORT. Freedom of photojournalism will never lose. Keep shooting pictures.»