Μόνο κουτάκι μπύρας που δεν έπεσε στο Δ.Σ. Ωρωπού στο “ματς” Δέδε-Γιασημάκη

Πάνω που λέγαμε ότι ο Αντιδήμαρχος Καλάμου κ. Κωνσταντίνος Δέδες «ησύχασε» και σταμάτησε να προκαλεί κατά τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Ωρωπού, ήρθε χθες, στη συνεδρίαση της 17ης Μαΐου, να δείξει ξανά τον παλιό «καλό» του εαυτό και δεν μας αφήνει να αγιάσουμε!

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον ισολογισμό, κι ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Δυναμική Πολιτεία» κ. Γ. Γιασημάκης εξέφραζε τις αντίθετες απόψεις του, ο κ. Κ. Δέδες εξεμάνει και επανέλαβε εριστικά «δεν ήρθαμε εδώ για να σε ακούμε», ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Μόνο που δεν μας είπε γιατί «ήρθαμε εδώ». Ας θέσουμε, λοιπόν, το κουίζ πολλαπλής επιλογής:

Α. Για να ακούμε μόνο εκείνον.

Β. Για να παίξουμε το  «άκου, βλέπε, σώπα».

Γ. Για να πιούμε καφέ (που μας τον άργησαν κι όλας).

Δ. Για να μην πάμε στο ΠΑΟ-ΠΑΟΚ και φάμε καμιά μπύρα στο κεφάλι.

Μα είμαστε σοβαροί;

Έχουμε την αίσθηση ότι κάποιοι δεν αντέχουν τον διάλογο, για να μην πω αγνοούν την έννοια του διαλόγου. Βαριούνται να ακούσουν την αντίθετη άποψη ή έχουν τόση φιλαρέσκεια για τον εαυτό τους που σνομπάρουν τους υπόλοιπους.

Έχοντας μια μικρή εμπειρία στα κοινά, γνωρίζουμε ότι στα δημοτικά συμβούλια οι δημοτικοί σύμβουλοι πηγαίνουν για να εκφράσουν τις όποιες απόψεις τους, δημοκρατικά και με ευπρέπεια. Δεν πάνε για να χάσουν τον καιρό τους, να ψηφίσουν άνευ λόγου και να παίξουν το ρόλο του κομπάρσου ή του απλού χειροκροτητή.

Ο κ. Δέδες, είναι  επιστήμονας, καταξιωμένος επαγγελματίας και, κυρίως, φέρελπις νέος πολιτικός, που  δυστυχώς όμως, συχνά πυκνά, εμφανίζει μια αμοραλιστική νοοτροπία που δεν συνάδει με τον θεσμικό του ρόλο. Αυτή η συμπεριφορά του δεν εκθέτει μόνο τον ίδιο αλλά και το Δήμαρχο, όπως και όλη την παράταξη την οποία εκπροσωπεί.

Εάν θεωρεί ότι οι συνεδριάσεις των Δ.Σ. είναι αγγαρεία ας μην μετέχει. Εάν πάλι επιθυμεί να ακούγεται μόνο η άποψή του ας τη  λέει και να αποχωρεί. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υποβάλει κάποιον συνάδελφό του να κάνει τη γλάστρα για να μην ενοχλείται ακουστικά. Δυστυχώς, έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες.

Μάλιστα, χθες, όπως του είπε και ο πρόεδρος του Δ.Σ. ξεπέρασε και τα εσκαμμένα προκαλώντας την ολιγόλεπτη  διακοπή της συνεδρίασης.  Απαράδεκτο!

Τουλάχιστον, αυτός ο «αγώνας» συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε τελικά, εν μέσω χαμόγελων κι αστεϊσμών υπό τις ιαχές «φρουρά, φρουρά».  Τι να πούμε όμως για την ομαδάρα μας, που το ματς με τον ΠΑΟΚ διακόπηκε άδοξα, χθες, από τη ρίψη ενός άδειου κουτιού μπύρας (κάτσε μη δίνουμε και ιδέες και χρειαστούν και τα ΜΑΤ στο μέλλον…).