Μ. Απατζίδη: Κατάθεση ερώτησης για  την ανάγκη σταθερού εκπαιδευτικού στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κορωπίου

Η Μαρία Απατζίδη, βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜεΡΑ25, κατέθεσε στις 14/4/2021 ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,   για  την ανάγκη σταθερού εκπαιδευτικού στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κορωπίου.

Η βουλευτής σημείωσε ότι  σύμφωνα  με επιστολή γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου, η δασκάλα του τμήματος Α1, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός με τρίμηνη σύμβαση, πρόκειται να απολυθεί μέσα στον Απρίλιο, με αποτέλεσμα οι μαθητές να αλλάζουν τον τρίτο κατά σειρά εκπαιδευτικό για φέτος. Τα παιδιά είναι στην Α΄ Δημοτικού, σε μια πολύ καθοριστική τάξη καθώς τώρα ξεκινάνε το ταξίδι τους στη γνώση και διαμορφώνουν την σχέση τους με το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς. Έχουν ανάγκη, περισσότερο από κάθε άλλη ηλικία, την σταθερή δασκάλα/ο, που θα είναι το σημείο αναφοράς τους για το σχολείο.

Η κα Απατζίδη υπογράμμισε ότι το να αλλάξουν οι μαθητές δασκάλα για τρίτη κατά σειρά φορά τη φετινή σχολική χρονιά, είναι παιδαγωγικά εγκληματικό και θέτει σε σοβαρότατο κίνδυνο   την ψυχοκοινωνική ισορροπία των παιδιών και των οικογενειών τους. Ιδιαίτερα σε μια χρονιά όπως η φετινή, με τη μάστιγα της πανδημίας και τις ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες σε όλους τους πολίτες.

Η βουλευτής κατέληξε ρωτώντας την Υπουργό τι απαντά στην επιστολή των γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου, καθώς και εάν θα προβεί στην ανανέωση της σύμβασης της αναπληρώτριας δασκάλας, των μαθητών του συγκεκριμένου τμήματος.