Μ. Βορίδης στη Δροσιά: Η μάχη της 7ης Ιουλίου είναι η πιο κρίσιμη για το μέλλον της πατρίδας μας!

Την αναγκαιότητα της αυτοδύναμης νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, επεσήμανε ο υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής και τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος, Μάκης Βορίδης, μιλώντας ενώπιον εκατοντάδων πολιτικών φίλων του σε εκδήλωση στη Δροσιά, το βράδυ της Παρασκευής (28/6/2019).

Προλογίζοντάς τον, μίλησαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την προσωπικότητά του αλλά και για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, τόσο η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βορειοανατολικής Αττικής της ΝΔ, Φρόσω Σακελλάρη όσο και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης.

Ο Μάκης Βορίδης έκανε σαφές ότι δεν πρέπει οι πολίτες να απέχουν από τις κάλπες. «Πρώτα ψηφίζουμε και μετά πάμε για μπάνιο. Όσο για τις εκδρομές ας μην πάμε μια φορά στα τέσσερα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: «Το θέμα είναι πόσο ψηλά θα φτάσουμε. Στόχος μας πρέπει να είναι να δώσουμε καθαρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Τόνισε δε ότι «κερδίσαμε δύο μάχες, αυτές των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά μένει μία κρίσιμη, αυτή της 7ης Ιουλίου, για να κερδίσουμε τον πόλεμο» ενώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει από κάθε πλευρά ώστε να πειστούν οι πολίτες οι οποίοι στις ευρωεκλογές ψήφισαν κόμματα τα οποία δεν κατέρχονται στις εθνικές εκλογές να υπερψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία.

Έκανε σαφές ότι η αυτοδυναμία του κόμματος είναι επιβεβλημένη αφού αν δεν προκύψει κυβέρνηση στις 7 Ιουλίου, οι επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα θα βυθιστεί στην ακυβερνησία αφού «δεν πρόκειται να κάνουμε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Επιπροσθέτως υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να αποτρέψει τη δημιουργία κυβέρνησης από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. «Διαστρεβλώνουν τα πάντα για να το πετύχουν και παρά το γεγονός ότι πορεύθηκαν με ψεύδη τα τελευταία 4,5 χρόνια έφτασε στο σημείο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να πει ότι “το πρόγραμμα της ΝΔ μυρίζει αίμα”», τόνισε.

Ο Μάκης Βορίδης εξήγησε τί θα συμβεί σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας και διευκρίνισε ότι το μόνο κόμμα με το οποίο είναι δυνατόν να συνεργαστεί η ΝΔ είναι το Κίνημα Αλλαγής όμως εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη στάση της προέδρου του, Φώφης Γεννηματά και με την απομάκρυνση από το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αναλύοντας ζητήματα που αφορούν τις περικοπές φόρων, την εμπέδωση ασφάλειας των πολιτών με την ενδυνάμωση της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και ουσιαστικές αλλαγές στη νομοθεσία και συγκεκριμένα μέτρα για την παράνομη μετανάστευση.

«Δεν θέλουμε αναδιανομή της μιζέριας όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά του πλούτου για όλους τους πολίτες», ανέφερε για να καταλήξει: «Αν δεν επιτευχθεί η αυτοδυναμία δεν θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας».