Μ. Γιαννάκου κατά του Πρωθυπουργού αλλά και του Αν. Σαμάρα

28.11.2015

Αιχμές κατά του πρωθυπουργού για τον τρόπο που διαχειρίζεται την κυβερνητική πολιτική αλλά και του Αντ. Σαμαρά για τον τρόπο με τον οποίο εγκατέλειψε το κόμμα, εξαπέλυσε η πρώην επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κα Μαριέττα Γιαννάκου.

Η πρώην υπουργός είπε «Είμαι υπέρ της Πολιτικής της συνεννόησης και της αλληλοκατανόησης και της συνεννόησης για διάφορα θέματα. Εδώ βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε  την Κυβέρνηση, η οποία μέχρι σήμερα είχε μια στάση πέρα από τα όρια επιθετική όσο ήταν αντιπολίτευση και η οποία επιχειρεί μέσω του ΠτΔ να αναγκάσει τις πολιτικές ηγεσίες να μπουν σε ένα διάλογο γιατί ξέρει ότι διαφορετικά θα του είναι πολύ δύσκολο».

Και πρόσθεσε «Ο Α. Τσίπρας δεν έχει πει τι ακριβώς θέλει να κάνει. Αν ήμουν Πρόεδρος της ΝΔ θα ήθελα πρώτα να δω ποια είναι η Πολιτική στόχευση. Δηλαδή είναι η έναρξη μιας άλλη Πολιτικής από την κυβέρνηση που σε όλα τα θέματα θα θέλει να έχει ένα συνεχές feedback με την αντιπολίτευση ή είναι περιστασιακό για να φάνει ότι η Κυβέρνηση θέλει να κουβεντιάσει το ασφαλιστικό και οι άλλοι δεν θέλουν. Οποιαδήποτε αλλαγή στο ασφαλιστικό θα σημάνει περικοπές, μην έχουμε καμία αμφιβολία δεν υπάρχουν τα χρήματα για να πληρωθούν ορισμένα πράγματα».

Αναφερόμενη στο όσα έγιναν «Αυτό που έγινε στη ΝΔ έδειξε αφέλεια, για να μην πω τίποτα άλλο, γιατί δεν ξέρω τι έγινε εκεί μέσα, αλλά σας λέω με ειλικρίνεια ότι παρότι εγώ δεν ήμουν σύμφωνη την προηγούμενη φορά να πάμε έτσι στους πολίτες να ψηφίζουν, από την ώρα που είναι έτσι το καταστατικό πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα, διότι ήδη έγιναν ορισμένα λάθη κατά κάποιο τρόπο. Κανονικά ο Α. Σαμαράς έπρεπε να μείνει Πρόεδρος και να εποπτεύσει την εκλογή δεν είχε καμία δουλειά να φύγει για να τα πούμε ξεκάθαρα, ο Κ. Καραμανλής έμεινε Πρόεδρος μέχρι την ώρα που εξελέγη ο νέος Πρόεδρος, από εκεί άρχισαν τα προβλήματα.

Δεν χρειάζεται να στηρίξω δημόσια κάποιον υποψήφιο. Να πω και κάτι; Εάν δεν μείνουν κάποια στελέχη τα οποία να μην τρέχουν στις γειτονιές και στις ρούγες υποστηρίζοντας τον Α και τον Β πως θα κρατήσει τις ισορροπίες το Κόμμα;».