Νέα “ήττα” Γιασημάκη για την εκλογή των μελών των Νομικών Προσώπων του Δήμου

Ένα εφιαλτικό απόγευμα πέρασε, χθες, Τρίτη 1 Οκτωβρίου, η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Ωρωπού κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου όπου πραγματοποιήθηκε  η εκλογή των μελών των Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων. Μάλιστα   προκάλεσε η ίδια   την τύχη της ερμηνεύοντας λάθος το νόμο.

Συγκεκριμένα ενώ, όπως ορίζει η νομοθεσία με βάση την αναθεώρηση του νόμου περί κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ, η Δημοτική Αρχή πρότεινε τα 3/5 των μελών των Δ.Σ.  των Νομικών  Προσώπων δηλαδή  τα εννέα από τα δεκαπέντε  μέλη τους, επιχείρησε να βάλει «χέρι» και στα 2/5 που πρέπει να είναι από την  Αντιπολίτευση.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης, αλλά και του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας  κ. Γιάννη Κανελλόπουλου  ότι η Συμπολίτευση δεν δικαιούται να προτείνει και να ψηφίσει για τα υπόλοιπα μέλη των Δ.Σ των Νομικών Προσώπων, επέμεινε με αποτέλεσμα να χάσει κατά κράτος όλες τις ψηφοφορίες. Εκλέχτηκαν  οι προτεινόμενοι   των συνδυασμών του κ. Θ. Ρούσση και του κ. Δ.  Καμπιώτη, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού την ομάδα της νέας Δημοτικής Αρχής που άλλα είχε κατά νου να πράξει.

Ουσιαστικά αποδείχτηκε ότι η Αντιπολίτευση μπορεί, όταν και όποτε κρίνει αναγκαίο σε σοβαρά θέματα, να ανατρέπει τις προθέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής και να την εκθέτει προκαλώντας της εσωτερικά προβλήματα.

Η Συμπολίτευση πήρε ένα ακόμα μάθημα ότι δεν μπορεί με αλαζονεία να διοικήσει το Δήμο και να κάνει ό, τι κάθε φορά ορέγεται. Οι νόμοι και οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι είναι σαφείς και πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο. Ερμηνείες κατά το δοκούν δεν υπάρχουν στη διοίκηση. Κι αν επιχειρηθεί να περάσουν είναι παράνομες όπως χθες.

Να σημειώσουμε ότι έντονα διαμαρτυρήθηκε και ο επικεφαλής του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού» κ. Μιχάλης Χασιώτης, ο οποίος ζήτησε να μετάσχει και ένας εκπρόσωπος της στο Δ.Σ., έστω ο ίδιος με την ιδιότητα του πολίτη. Αυτό δεν έγινε αποδεκτό και έτσι η Λαϊκή Συσπείρωση είναι  η μόνη παράταξη που δεν μετέχει σε κανένα όργανο. Μάλλον νόμιμο αλλά όχι και ηθικό.

Κατά τα λοιπά Πρόεδρος στο ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος εκλέχτηκε ο κ. Μιχάλης Ντάσης τον οποίο συνεχάρη ο απερχόμενος Πρόεδρος κ. Μιχάλης Τόλιας λέγοντας «Θέλω να συγχαρώ τον κ. Μ. Ντάση για την εκλογή του. Θα ήθελα να του πω ότι πρέπει να συνεχίσει ότι καλό βρει στο ΝΠΔΔ γιατί έγινε με πολύ κόπο και δουλειά. Όπως και να απορρίψει ότι τυχόν θεωρεί κακό. Πάνω από όλα να αγαπήσει τα παιδιά και να στηρίξει την προσπάθεια που κάνουν οι δάσκαλοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία».

Πρόεδρος για την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ωρωπού (ΚΕΔΩ) εκλέχτηκε ο κ. Άγγελος Χατζηιωάννου.