Νέα αύξηση στα καύσιμα

7.12.2015

Η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα. Γι αυτό δεν χωράει αμφιβολία. Το κακό είναι ότι την πληρώνει ο ελληνικός λαός. Τώρα οι «εγκέλαδοι» της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας εφεύραν νέο φόρο στα καύσιμα για να κλείσουν κάποια τρύπα με την ισχνή δικαιολογία πως θα γίνει επαναϋπολογισμός των τελών κυκλοφορίας από το 2017.

Μόλις το Σάββατο ο Τρύφων Αλεξιάδης είχε μιλήσει για τη σύνδεση των τελών κυκλοφορίας των αυτοκίνητων με την χρήση και όχι με την απόσταση, καθώς και για μία αύξηση σε πετρέλαιο και βενζίνη προκειμένου να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Δηλαδή  το ΥΠΟΙΚ σχεδιάζει να βάλει καπέλο στην τιμή των καυσίμων.

Ουσιαστικά πρόκειται για νέο «καπέλο», μια αύξηση της τάξης των 5 ως 10 λεπτών ανά λίτρο. Η αύξηση αυτή όμως δεν θα είναι η μόνη καθώς μια αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα συνδέεται πάντα με αύξηση και του ΦΠΑ και έτσι η αύξηση θα είναι τουλάχιστον 6,5 λεπτά/λίτρο ως 12,3 λεπτά/λίτρο.

Την ίδια στιγμή από το ΥΠΟΙΚ αναφέρουν πως θα μειωθεί και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για όσους έχουν αυτοκίνητο άνω των 1.926 κυβικών.