Νέα κοροϊδία στους αγρότες – Συμψηφίζουν τις επιστροφές πετρελαίου με  τις οφειλές τους

3.3.2016

Συμψηφίζει  τις επιστροφές του πετρελαίου των αγροτών με τις οφειλές τους η κυβέρνηση με εγκύκλιο την οποία έστειλε το υπουργείο Οικονομικών στην οποία αναφέρει ότι κανείς δεν θα πληρώνεται εφόσον χρωστάει.

Η κυβέρνηση περίμενε πρώτα να λήξουν τα μπλόκα και μετά να προβεί στην έκδοση της σχετικής εγκυκλίου Η εγκύκλιος «πατάει» πάνω σε σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έχει εκδοθεί από τον Ιούνιο του 2015!

Η γνωμοδότηση και η εγκύκλιος αναφέρουν ότι  οι επιστροφές ΕΦΚ θα πρέπει να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από το καθεστώς των συμψηφισμών. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι οι Εφορίες και τα Τελωνεία θα συμψηφίζουν  τα ποσά των οφειλόμενων επιστροφών με ληξιπρόθεσμα ή μη ληξιπρόθεσμα χρέη των δικαιούχων προς το Δημόσιο. Στη συνέχεια, αν μετά τους συμψηφισμούς αυτούς απομένουν ποσά προς επιστροφή, αυτά θα συμψηφίζονται άμεσα με τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές των δικαιούχων προς τον ΟΓΑ ή προς άλλα ασφαλιστικά ταμεία και μάλιστα ως το ύψος των ετήσιων ασφαλιστικών εισφορών! Αν μετά τους συμψηφισμούς αυτούς απομένει κάποιο υπόλοιπο, τότε αυτό θα εκταμιεύεται και θα καταβάλλεται στους δικαιούχους!

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν οι αγρότες είχαν ενημερωθεί σχετικά κατά τις πρόσφατες διαβουλεύσεις ή αν πρόκειται για μια ακόμα κεραμίδα. ..