Νέα “πολιτιστική στέγη” στις Παλαιές Φυλακές Ωρωπού

2.8.2016

Εντυπωσιακή η ανακαίνιση του κτιρίου των Παλαιών Φυλακών Ωρωπού που θα στεγάσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και τα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. Ωρωπού

Το δικό του «σπίτι» σε ένα ιστορικό χώρο, αυτόν των Παλαιών Φυλακών Ωρωπού, θα αποκτήσει, το ΝΠΔΔ Πολιτισμού Ωρωπού, ώστε να συνεχίσει το πλούσιο έργο της Πολιτιστικής προσφοράς στο Δήμο. Στον ίδιο χώρο θα στεγαστεί και η Δημοτική Βιβλιοθήκη, η δημιουργία της οποίας ήταν μια από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θ. Ρούσση, που φροντίζει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να πραγματοποιήσει.

Πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο βρίσκεται στο βόρειο τμήμα των Φυλακών, πίσω από το Δημοτικό Ωδείο, το οποίο πρόσφατα ανακαινίστηκε εξωτερικά, δίνοντας άλλη προοπτική ανάπτυξης και αξιοποίησης στο συγκρότημα των Φυλακών, ενώ αναμένεται και η παραχώρηση του χώρου από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε άμεσα να γίνουν και οι εσωτερικές αλλαγές.

Η κίνηση αυτή της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου κ. Θ. Ρούσση, να δώσει ένα νέο χώρο στο ΝΠΔΔ καταδεικνύει την πρόθεσή του να στηρίξει  και να επενδύσει πάνω στην παιδεία και στον πολιτισμό που είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας.

Ψυχή του εγχειρήματος της αποκατάστασης του ερειπωμένου κτιρίου, το οποίο άλλαξε ριζικά όψη και ο άνθρωπος που συντόνισε και επέβλεψε την εξωτερική ανακαίνισή του, είναι ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Μ. Τόλιας, ο οποίος με την πλειάδα των καλοκαιρινών γιορτών σε όλα τα διαμερίσματα του δήμου έδωσε ζωή σε ξεχασμένες πλατείες και γωνιές, τις οποίες μετέτρεψε σε κυψέλες πολιτισμού, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους και στους επισκέπτες να ζήσουν μοναδικές στιγμές κάτω από τον καλοκαιρινό αίθριο ουρανό. Να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να αναδειχτεί ο πολιτιστικός πλούτος της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επίσημα εγκαίνια του κτιρίου θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο, οπότε το κτίριο θα είναι απόλυτα έτοιμο να υποδεχτεί το ΝΠΔΔ Πολιτισμού Ωρωπού αλλά και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ανακαινισμένο το κτίριο των Παλαιών Φυλακών Ωρωπού
Ανακαινισμένο το κτίριο των Παλαιών Φυλακών Ωρωπού

 

Το κτίριο των Παλαιών Φυλακών Ωρωπού πριν την ανακαίνιση
Το κτίριο των Παλαιών Φυλακών Ωρωπού πριν την ανακαίνιση