Νέα χωματερή “βλάστησε” στο Βλαστό Αγίων Αποστόλων Καλάμου

Μια νέα χωματερή, επίτευγμα της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ωρωπού, έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή Βλαστού στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου.

Μια χωματερή με κλαδιά, μπάζα και απορρίμματα που έρχεται να καταρρίψει το επιχείρημα της νέας Δημοτικής Αρχής η οποία με πομπώδη τρόπο ανακοίνωσε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ότι βρήκε 78 χωματερές στο Δήμο.

Η χωματερή είναι καινούργια και αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό από το γεγονός ότι τα κλαδιά και τα αντικείμενα που έχουν πεταχτεί εκεί εμφανώς δεν είναι παλιά.

Το ζήτημα ΄δεν είναι όμως πόσες χωματερές υπάρχουν στο Δήμο και ποιος δημιούργησε τις περισσότερες. Το ζήτημα είναι τι θα κάνει η νέα Δημοτική Αρχή για να λύσει το πρόβλημα των απορριμμάτων οικιακών, υγειονομικών και των ογκώδη. Ποιο είναι το σχέδιο της γιατί ως αντιπολίτευση επί πέντε χρόνια το μόνο που έκανε ήταν να καταγγέλλει χωρίς όμως να προτείνει.

Αρνήθηκε το ΧΥΤΥ, αρνήθηκε κάθε πρόταση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, χωρίς να καταθέσει μια άλλη προς συζήτηση. Σήμερα το πρόβλημα θα σκάσει στα χέρια της γιατί τα σκουπίδια θα πρέπει να βρουν το χώρο εναπόθεσή τους ειδικά αν του χρόνου κλείσει και η Φυλή.

Καλός ο Βοτανικός κήπος στο Ντουμάνι που πρότεινε η παράταξη του κ. Γιασημάκη προεκλογικά, αλλά του Βοτανικού ο… μάγκας (βλέπε Ωρωπού στη προκειμένη περίπτωση) οφείλει να αναζητήσει λύσεις άμεσα ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες. Πριν βρωμίσουμε.

Τα σκουπίδια μας δεν πρόκειται να τα δεχτεί ο διπλανός στην αυλή του, για να κάνουμε εμείς το κομμάτι μας. Εμείς πρέπει να τα διαχειριστούμε με δεκάδες σύγχρονες μεθόδους  που μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία χωρίς ιδεοληψίες, κομματικές παρωπίδες και ευφυολογήματα για εντυπώσεις.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό τεράστιο και χρειάζεται διαπαραταξιακή συνεννόηση για να λυθεί. Διαφορετικά και του χρόνου τα ίδια θα γίνονται και θα κομπάζουμε πόσου τόνους σκουπίδια μαζέψαμε χωρίς όμως να ξέρουμε και που να τα πάμε.